Γρήγορη μετάβαση

Εταιρικά Μέλη: Ένας θεσμός γεννιέται – Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.)

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.) από το 2013 αποτελεί ένα από τα πιο ενεργά Εταιρικά Μέλη του Διαζώματος, με ετήσια συνδρομή 5.000 ευρώ. Ασπαζόμενη το όραμα του σωματείου και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα να συμβάλλει στη διάδοση των αξιών της πολιτιστικής μας κληρονομίας και στην ανάπτυξη της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας, έγινε το 2013 η πρώτη «Περιφερειακή Δύναμη» του σωματείου όντας το πρώτο Εταιρικό Μέλος από την Περιφέρεια. Μέχρι σήμερα η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. έχει συμβάλει στην προβολή, στους σκοπούς λειτουργίας και στις δράσεις του Διαζώματος με το ποσό των 60.000 ευρώ.

Η Εταιρεία  ΒΙΚΟΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1990 και είναι από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή, το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική, αλλά και ξένη αγορά. Το 2014, και ως αποτέλεσμα δύο ετών εντατικής Έρευνας και Ανάπτυξης, η εταιρεία εισήλθε στην αγορά των αναψυκτικών, λανσάροντας 8 διαφορετικές γεύσεις και δημιουργώντας, παράλληλα, μία νέα κατηγορία προϊόντων, τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος».

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας, εξασφαλίζοντας την ολική ποιότητα των προϊόντων της από την παραγωγή μέχρι και τον τελικό καταναλωτή από το πρώτο έτος λειτουργίας της, με απόλυτο σεβασμό στους πελάτες, συνεργάτες, εργαζόμενους αλλά και στο περιβάλλον και την κοινωνία. H έννοια της κοινωνικής ευθύνης για την ΒΙΚΟΣ Α.Ε. έχει ιδιαίτερη σημασία αφού υποστηρίζει όλες τις μορφές της προσφέροντας στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στον αθλητισμό, στην παιδεία, στον ελληνικό πολιτισμό και στην ανάδειξή του.

Στο πλαίσιο αυτό η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. υποστήριξε και συμμετείχε, με το χρηματικό ποσό των 10.000€, στο πρόγραμμα Crowdfunding που υλοποίησε το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» μέσω της πλατφόρμας “ACT FOR GREECE” της Εθνικής Τράπεζας και το οποίο είχε ως στόχο την ανάθεση των απαιτούμενων μελετών για την αποκατάσταση του σπουδαίου αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης. Επίσης, στήριξε οικονομικά για το σχολικό έτος 2016-2017 τη διενέργεια σχολικών ξεναγήσεων στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, από σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου και η εκπαιδευτική κοινότητα της Ηπείρου να ανοίξει την αγκαλιά της σε αυτόν το μοναδικό αρχαιολογικό χώρο.

Επιπλέον, η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε. για την υποστήριξη και προώθηση της δράσης του Σωματείου «Υιοθετήστε ένα αρχαίο θέατρο» δημιούργησε μία καμπάνια όπου οι ετικέτες και οι συσκευασίες των προϊόντων ΒΙΚΟΣ, έφεραν το λογότυπο του Διαζώματος και της παραπάνω δράσης.

Τέλος, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» και τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος», μας συντροφεύουν σε κάθε μας ταξίδι και εκδήλωση και κυρίως στις δύο σημαντικότερες εκδηλώσεις του Σωματείου,  τη Γενική Συνέλευση και τη Συνάντηση με τα Εταιρικά Μέλη.

Μαζί η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» έχουν ως στόχο την ανάδειξη και προστασία των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης και την ένταξή τους στην πραγματική ζωή και την οικονομία. Αφετηρία αυτής της σπουδαίας συνεργασίας αποτελεί η «Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» και η «μύηση» των πολιτών, της επιχειρηματικής και εκπαιδευτικής κοινότητας στη νοοτροπία των ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού.

VIKOS_diazoma-1200x625