Γρήγορη μετάβαση

Εταιρικά Μέλη: Ένας θεσμός γεννιέται – APIVITA

Η εταιρεία APIVITA εντάχθηκε το 2016 στην οικογένεια του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», με ετήσια συνδρομή 3.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα έχει διαθέσει για τα λειτουργικά έξοδα και τις δράσεις του Σωματείου το ποσό των 10.240 ευρώ. Η APIVITA αποτελεί για το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» αναπόσπαστο μέλος της οικογένειάς του με έναν κοινό στόχο την ανάδειξη και προστασία των μνημείων φύσης και πολιτισμού της χώρας μας, αλλά και τη σύνδεση τους με την τοπική επιχειρηματικότητα.

Το 1979 oι φαρμακοποιοί Νίκος και Νίκη Κουτσιανά, δημιούργησαν την πρώτη εταιρεία φυσικών καλλυντικών στην Ελλάδα, την APIVITA. Tο όνομά της, προέρχεται από τις λατινικές λέξεις Apis (μέλισσα) και Vita (ζωή), και σημαίνει «η ζωή της μέλισσας». Στόχος της APIVITA είναι η δημιουργία και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών ομορφιάς που προάγουν έναν αρμονικό τρόπο ζωής, και βασίζονται στην πλούσια ελληνική βιοποικιλότητα και τα υψηλής βιολογικής αξίας προϊόντα της μέλισσας.

Με άξονα την προστασία και τη διασφάλιση της ελληνικής βιοποικιλότητας και θέτοντας ως προτεραιότητα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη για ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον, η APIVITA λειτουργεί με διαφάνεια, σύνεση, ακεραιότητα και αξιοπιστία. Συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις εστιάζοντας στις ανάγκες της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, δημιουργώντας ένα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα, ενώ ταυτόχρονα υλοποιοεί διεθνείς συνεργασίες αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συλλογική συμμετοχή στην παγκόσμια προσπάθεια για την υλοποίηση των Στόχων του Ο.Η.Ε. για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.Στο πλαίσιο  του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνηςη APIVIΤΑ προσέφερε αφιλοκερδώς τη «Μελέτη κήπου ενδημικών και θεραπευτικών φυτών στην περιοχή ΒΔ του ιερού του Ασκληπιού», η οποία ήταν καθοριστική για τη δημιουργία του Αρχαιολογικού πάρκου της Επιδαύρου. Στόχος του ολοκληρωμένου προγράμματος περιβαλλοντικής ανάδειξης του Ασκληπιείου είναι να αποκατασταθεί η αυθεντική υπόσταση του μνημειακού συγκροτήματος και να προσφερθεί στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία: να γνωρίσουν και να βιώσουν το τι ήταν και πώς λειτουργούσε το Ασκληπιείο κατά την Αρχαιότητα, αλλά και πώς η θρησκευτική λατρεία συνδυάστηκε με την ανακάλυψη της ιατρικής επιστήμης. Τέλος, μέσω του προγράμματος, τα μνημεία του Ασκληπιείου θα συνδεθούν με την αειφόρο ανάπτυξη και τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής.

Επίσης, μαζί με άλλα τρία εταιρικά μέλη του Σωματείου, η APIVITA συνέβαλε στην δημιουργία του αρχαιολογικού αφηγηματικού παραμυθιού για το περιβαλλοντικό και αρχαιολογικό πάρκο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, με τίτλο «Η φωνή των ονείρων». Συγγραφέας του παραμυθιού είναι η  Δρ. Εύη Παπαδοπούλου και η αφήγησή της στηρίζεται σε αρχαιολογικά ευρήματα, μελέτες και βιβλιογραφία από τον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο.