Γρήγορη μετάβαση

Εταιρικά Μέλη: Ένας θεσμός γεννιέται – INTERAMERICAN

Σχετικά Θέατρα

Το 2013 καλωσορίσαμε στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ένα νέο Εταιρικό μας Μέλος, την INTERAMERICAN, με την ετήσια συνδρομή των 3.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει συνδράμει τα λειτουργικά έξοδα του Σωματείου, καθώς και τις δράσεις του με το ποσό των 72,171.60 ευρώ.

Η INTERAMERICAN ιδρύθηκε το 1969 και από το 2001 αποτελεί μέλος του ολλανδικού ασφαλιστικού οργανισμού ACHMEA, κορυφαίου πανευρωπαϊκά στον τομέα ασφάλισης υγείας, με παρουσία στις Κάτω Χώρες, την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Σλοβακία και την Αυστραλία. Η INTERAMERICAN δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς ασφάλισης: Ζωής, Υγείας, κατά Ζημιών – προστασίας της Περιουσίας, στις υπηρεσίες Βοήθειας (οδικής και άμεσης ιατρικής) και επιπλέον, στον τομέα παροχής υπηρεσιών Υγείας με ιδιόκτητες υποδομές (Αθηναϊκή Mediclinic, πολυϊατρεία Medifirst). Ο Οργανισμός, με ηγετική θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά επί μισό αιώνα, διακρίνεται για την καινοτομία και πρωτοπορία και είναι σταθερά προσανατολισμένος στη δημιουργία και απόδοση αξίας για όλους τους stakeholders,  πέρα από τα όρια της παραδοσιακής ασφαλιστικής κάλυψης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η INTERAMERICAN έχει πάρει θέση με σχέδιο και πρωτοβουλίες, αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις στην Ελλάδα και διεθνώς, για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Σύμφωνα μα τα στοιχεία μελέτης για την κοινωνική και οικονομική επίδρασή της (Ernst&Young), η INTERAMERICAN συνεισφέρει πάνω από 350 εκατ. ευρώ ετησίως στο Α.Ε.Π. και υποστηρίζει άμεσα και έμμεσα σχεδόν 5.000 θέσεις εργασίας. Η Εταιρεία έχει υιοθετήσει και ενσωματώσει στη στρατηγική και τις πρακτικές υπευθυνότητας τους Παγκόσμιους Στόχους του Ο.Η.Ε. (Sustainable Development Goals) και αποτελεί συμμέτοχο σημαντικών διεθνών και τοπικών θεσμικών πρωτοβουλιών για την Κοινωνία και το Περιβάλλον. Αποτελεί μέλος της Περιβαλλοντικής Διακήρυξης (United Nations Environment Programme Finance Initiative – UNEPFI) και του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact) του Ο.Η.Ε., ενώ συμμετέχει στις ενέργειες της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και σε άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες («A new deal for Europe», Διακήρυξη για την προστασία των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς κ.λπ.). Είναι η μοναδική ασφαλιστική από την Ελλάδα που συνδιαμόρφωσε, ως ιδρυτικό μέλος, τις Αρχές Αειφόρου Ασφάλισης του UNEPFI (2012).

Στο σχέδιο Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής» που η INTERAMERICAN υλοποιεί από το 2003, ο Πολιτισμός κατέχει σημαντικό μερίδιο δράσεων.  H Εταιρεία αναπτύσσει τακτικά ενέργειες για την υποστήριξη των Γραμμάτων και των Τεχνών. Για τους εργαζομένους της, η Εταιρεία έχει δημιουργήσει και το εταιρικό πολιτιστικό πρόγραμμα «Γνωριμία με την Κληρονομιά μας», που υλοποιεί από το 2013, οργανώνοντας επισκέψεις και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας.

Στο πλαίσιο της σχέσης που έχει αναπτύξει με το «ΔΙΑΖΩΜΑ», η INTERAMERICAN χρηματοδότησε τη «Μελέτη διαμόρφωσης και ανάπλασης διαδρομών περιήγησης στο φυσικό περιβάλλον του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και του περιβάλλοντος χώρου του». Μάλιστα το 2018, η Εταιρεία βραβεύθηκε στα ετήσια Βραβεία «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ», που διοργάνωσε η ΜΚΟ Ecocity στη Μήλο, στην κατηγορία «Χορηγία για το Περιβάλλον» για την έμπρακτη περιβαλλοντική ευαισθησία που έχει επιδείξει στο σχεδιασμό και υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Το έργο του αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού πάρκου της Επιδαύρου έχει ως στόχο την ανάδειξη της αυθεντικής εικόνας του μνημειακού συγκροτήματος του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και την προσφορά στους επισκέπτες μιας μοναδικής εμπειρίας: να γνωρίσουν και να βιώσουν τί ήταν και πώς λειτουργούσε το Ασκληπιείο κατά την Αρχαιότητα. Βασικός σκοπός της μελέτης είναι η αποκατάσταση του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου του μνημειακού συγκροτήματος, έτσι ώστε να αναδειχθεί η αυθεντική του υπόσταση και να δημιουργηθεί ένας χώρος με αρχαιογνωστικό περιεχόμενο, σε ισορροπία με τη βίωση του φυσικού περιβάλλοντος σε όλες τις κλίμακες.

Επιπλέον, η INTERAMERICAN συνεργάστηκε με άλλα τρία εταιρικά μέλη του Σωματείου για την υποστήριξη της δημιουργίας ενός αρχαιολογικού αφηγηματικού παραμυθιού για το περιβαλλοντικό και αρχαιολογικό πάρκο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου. Το έργο αποτελεί μια πρωτότυπη ιστορία-μυθοπλασία και βασίζεται στο μεγαλύτερό του μέρος σε αρχαιολογικά ευρήματα, μελέτες και βιβλιογραφία από τον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο. Συγγραφέας του αρχαιολογικού παραμυθιού είναι η Δρ Εύη Παπαδοπούλου. Ακόμη, η Εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα κάθε χρόνο σε 10 εργαζομένους της να αποτελούν φυσικά μέλη του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», χορηγώντας την ετήσια συνδρομή.

Η INTERAMERICAN  αποτελεί για το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» έναν σπουδαίο σύμμαχο και συνοδοιπόρο μέσα σε αυτά τα χρόνια. Είναι πάντα παρούσα σε όλες τις στιγμές του Σωματείου, στηρίζοντας έμπρακτα όλες τις δράσεις του. Μεταξύ των ανθρώπων της Εταιρείας και του Σωματείου έχει αναπτυχθεί μια σχέση βαθειάς φιλίας και αγάπης, η οποία εξελίσσεται κάθε ημέρα με στόχο πάντα την ανάδειξη και προστασία των μνημείων της φύσης και του πολιτισμού της χώρας μας.