Γρήγορη μετάβαση

Εταιρικά Μέλη: Ένας θεσμός γεννιέται – Εταιρεία ΟΠΤΙΜΑ A.E., ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ & ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ

Το 2016 καλωσορίσαμε στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» τον Παντελή και την Ουρανία Παντελιάδη. Έτσι, οι εταιρείες ΟΠΤΙΜΑ AE, ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ και ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ εντάχθηκαν στο θεσμό των Εταιρικών Μελών του Σωματείου,  με το ποσό των 3.000 ευρώ η κάθε εταιρεία. Μέχρι σήμερα, μετά και την ένταξη στον όμιλο των υιών τους Αριστοτέλη και Στέφανου Παντελιάδη,  έχουν συνεισφέρει στον προϋπολογισμό και τις δράσεις του Διαζώματος  με το ποσό των 47.488€ ευρώ συνολικά!

ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ:

Η εταιρεία  ΟΠΤΙΜΑ ιδρύθηκε το 1974 από τον κ. Παντελή Παντελιάδη και τη σύζυγό του κ. Ουρανία, με όραμα να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα των τροφίμων στη χώρα μας. Αρχικά, η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε στην εισαγωγή και εμπορία συσκευασμένων τροφίμων, ενώ το 1979 έκανε σαφή στροφή προς το τυρί, που  την οδήγησε εκεί που βρίσκεται σήμερα, στην 1η θέση δηλαδή της αγοράς των τυροκομικών στην Ελλάδα.

Η ΟΠΤΙΜΑ διαθέτει οχτώ σημαντικές μάρκες τυροκομικών,  αυτές των «ΗΠΕΙΡΟΣ», «ΛΕΒΕΤΙ», «KERRYGOLD», «DIROLLO», «ΛΟΓΑΔΙ», «ADORO», «ΤΑΛΑΓΑΝΙ» & «Κατίκι Δομοκού ΟΡΕΙΝΕΣ  ΠΛΑΓΙΕΣ», καλύπτοντας έτσι τις προτιμήσεις όλων των καταναλωτών.

ΉΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ:

Το 1994, η ΟΠΤΙΜΑ αναλαμβάνει αποκλειστικά τη διανομή των προϊόντων της εταιρίας ΗΠΕΙΡΟΣ, ενώ το 1997 η ΗΠΕΙΡΟΣ εντάσσεται και ιδιοκτησιακά στην οικογένεια Παντελιάδη. Τα προϊόντα της ΗΠΕΙΡΟΣ παράγονται σε μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, με εγκαταστάσεις στην Ήπειρο (στον Αμμότοπο Άρτας), και πρόσφατα, σε δυο νέες παραγωγικές μονάδες, στην Ελασσόνα και στον Δομοκό. Έτσι είναι πλέον από τους πρωτοπόρους στον κλάδο της, τόσο στην παραγωγική της δυνατότητα, όσο και στην έρευνα και ανάπτυξη.

METRO AEBΕ:

Η ελληνική εταιρεία ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1976 και σήμερα διαθέτει δύο αλυσίδες καταστημάτων, τα καταστήματα χονδρικής METRO Cash & Carry και τα σούπερ μάρκετ (λιανικής) My Market, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα μας, με περισσότερους από 10.500 εργαζομένους.

Να σημειώσουμε ότι η εθελοντική δράση, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των τριών εταιρειών είναι πολύ έντονη και ουσιαστική. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις δράσεις  «Χιλιόμετρα Προσφοράς», «Πάμε Μπροστά, Δίνουμε Πίσω», «My Ομάδα» και «Πράξεις Ευθύνης», που έχουν ως επίκεντρο τις τοπικές μας κοινότητες και στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Τελειώνοντας να πούμε ότι στο πρόσωπο της οικογένειας Παντελιάδη, το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» έχει βρει έναν συνοδοιπόρο στο όραμα όλων μας για την ανάδειξη των μνημείων μας, ως ένα ολοκληρωμένο προϊόν πολιτιστικού τουρισμού, άμεσα συνυφασμένου με τον πρωτογενή τομέα, την οικονομία και την κοινωνία.

DIAZOMA-HPEIROS-OPTIMA-METRO