Γρήγορη μετάβαση

Δημιουργία ντοκιμαντέρ για το «ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ»

Σχετικά Θέατρα

Την Τετάρτη 03 Μαΐου 2017 υπεγράφη στα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» η σύμβαση για την ανάθεση της δημιουργίας ντοκιμαντέρ, με τίτλο: «ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ». Τη σύμβαση συνυπέγραψαν ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και η Βασιλική Νικολάου, νόμιμη εκπρόσωπος της WCA PRODUCTIONS AE – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΑΙΝΙΩΝ.

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας 30 λεπτών, το οποίο θα σκηνοθετήσει ο κ. Νίκος Ελληνικάκης, θα επιδιώξει να παρουσιάσει το συναρπαστικό χρονικό των ανασκαφικών και αναστηλωτικών εργασιών του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας, καθώς και μια εκτενή ιστορική και αρχιτεκτονική περιγραφή του μνημείου. Επίσης, το ντοκιμαντέρ θα αναδείξει την ιδιαίτερη σημασία του μνημείου για τη σύγχρονη πόλη της Λάρισας και την τοπική κοινωνία. Μέσα από τις συνεντεύξεις του αρχαιολόγου Θανάση Τζαφάλια και άλλων ειδικών, αλλά και των πολιτών της Λάρισας που συμμετείχαν και έζησαν αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία της αποκάλυψης και ανάδειξης του σπουδαίου αυτού μνημείου, η οποία ξεκινάει από τις αρχές της δεκαετίας του ΄70 και φτάνει έως τις μέρες μας, θα αναδυθεί η εξέλιξη της ανασκαφικής σκαπάνης και της αρχαιολογικής έρευνας, η λειτουργία του χώρου στην μακραίωνη ιστορία του, καθώς και η θετική επίδραση που έχει σήμερα το έργο στην πόλη και τους κατοίκους της.

Το κόστος για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, ύψους 20.000 ευρώ, θα διαθέσει ως χορηγία το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας με την επωνυμία «ANIMUS» που εδρεύει στη Λάρισα. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νταβέλη Αχιλλέα, διευθύνοντα σύμβουλο του Κέντρου για τη σπουδαία συμβολή του στην ανάδειξη ενός κορυφαίου μνημείου της Λάρισας.

  • To Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας
  • Στιγμιότυπο απο την Υπογραφή της Σύμβασης