Γρήγορη μετάβαση

Διαδικτυακή 14η Γενική Συνέλευση του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ” – Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2021

Αγαπητά μας μέλη,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με την πανδημία στη χώρα μας και καθώς αυτή τη στιγμή προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας όλων, η 14η Γενική Συνέλευση για το έτος 2021 θα πραγματοποιηθεί τελικά διαδικτυακά και όχι στην πόλη της Καλαμάτας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Γνωρίζοντας, επιπλέον, τη δύσκολη στιγμή που διέρχεται τις τελευταίες ημέρες ο νομός της Μεσσηνίας (τοπικό lockdown), δεν θα θέλαμε να επιβαρύνουμε την κατάσταση και να θέσουμε σε κίνδυνο την τοπική κοινωνία και τα μέλη του Σωματείου.

Με την παρούσα επιστολή, όπως ορίζεται στο άρθρο 14 του Καταστατικού του Σωματείου, σας προσκαλούμε στις εργασίες της Διαδικτυακής ΙΔ΄ Γενικής Συνέλευσης που θα λάβουν χώρα το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. στον παρακάτω προσωπικό σύνδεσμο με τα εξής θέματα:

α) Έγκριση του απολογισμού δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2021.

β) Έγκριση του οικονομικού και διαχειριστικού απολογισμού από 1 Ιανουαρίου έως την 31 Αυγούστου του 2021.

γ) Έγκριση του οικονομικού και διαχειριστικού απολογισμού από 1 Ιανουαρίου έως την 31 Δεκεμβρίου του 2020.

δ) Έγκριση του προγραμματισμού δράσεων για το έτος 2022.

ε) Έγκριση του προϋπολογισμού για το έτος 2022.

στ) Έγκριση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2020.

 

Παρακαλούμε θερμά να συνδεθείτε μόλις λάβετε την επιστολή, δηλαδή σήμερα, ώστε να γίνει η εγγραφή σας και να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα των συμμετοχών, αλλά και να λύσουμε άμεσα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν. Ο ίδιος σύνδεσμος θα ισχύει και για την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.

Κάθε τακτικό μέλος, πατώντας στον προσωπικό του σύνδεσμο, θα συνδεθεί αυτόματα στην πλατφόρμα της Γενικής Συνέλευσης. Ο σύνδεσμος αυτός είναι διαφορετικός και μοναδικός για κάθε μέλος και θα έχει την δυνατότητα να συνδεθεί από υπολογιστή, κινητό ή και τάμπλετ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Καταστατικό του Σωματείου «τα μέλη του Σωματείου μπορούν να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση είτε αυτοπροσώπως είτε να αντιπροσωπεύονται από άλλο τακτικό μέλος. Για την αντιπροσώπευση αυτή απαιτείται απλή έγγραφη εξουσιοδότηση του αντιπροσωπευόμενου. Κάθε μέλος μπορεί να εξουσιοδοτεί στη Γενική Συνέλευση ένα μόνον άλλο μέλος».

Επιπλέον, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο πλαίσιο της Συνέλευσης, που είχε προγραμματιστεί για την Καλαμάτα-Αρχαία Μεσσήνη έχουμε ετοιμάσει ένα ειδικό λεύκωμα προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας, κ. Πέτρου Θέμελη, το οποίο εμπεριέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το έργο του για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης. Το λεύκωμα αυτό δημιουργήθηκε χάρη στη σπουδαία χορηγία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και θα μπορείτε να το προμηθευτείτε δωρεάν από τα γραφεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» (Μπουμπουλίνας, 30 Εξάρχεια) μεταξύ 9:00 π.μ. με 17:00 μ.μ.  από τις 15 Οκτωβρίου και μετά.

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ

Η Γενική μας Συνέλευση όπως πέρυσι έτσι και για το 2021 θα πραγματοποιηθεί μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχουμε εξασφαλίσει για τις ανάγκες της και η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε την απαρτία, να διεξάγουμε την ψηφοφορία με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και να κάνουμε διάλογο μέσω δομημένων ερωτήσεων (Τηλεδιαπίστευση, Τηλεδιαβούλευση και Τηλεψηφοφορία). Η ειδική αυτή πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την εταιρεία APG και τον εθελοντή και επίτιμο μέλος του Σωματείου, κ. Σωκράτη Μεχτερίδη.

Μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ελεγκτική Επιτροπή θα βρίσκονται και θα εκπέμπουν ζωντανά από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το οποίο ευχαριστούμε θερμά που θα φιλοξενήσει και φέτος τη Γενική μας Συνέλευση, το κορυφαίο γεγονός του Σωματείου.

Πιστεύω, πλέον, ότι τη διαδικασία αυτή την γνωρίζετε όλοι πολύ καλά!

Σας επισυνάπτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των εργασιών της ΙΔ΄ Γενικής Συνέλευσης.

Συγκεκριμένα:

  1. Για την διαπίστωση της απαρτίας αρκεί να πατήσετε τον προσωπικό σας σύνδεσμο το Σάββατο στις 09:30 π.μ.
  2. Η διαπίστωση απαρτίας θα γίνει αυτόματα με τη σύνδεση των μελών στην πλατφόρμα, και θα  ενημερώσω εγώ ως Πρόεδρος για τον ακριβή αριθμό των μελών που θα είναι «παρόντα».
  3. Για την έγκριση του Προεδρείου της Συνέλευσης θα εμφανιστεί στις οθόνες κάθε χρήστη ένα κουμπί ΝΑΙ/ΟΧΙ, προκειμένου να υποβάλει τη σύμφωνη ή μη γνώμη του.
  4. Για την έγκριση των απολογισμών της 14ης Γενικής Συνέλευσης, αφού θα προσφωνείται κάθε μία ξεχωριστά από το Προεδρείο, το κάθε μέλος θα πατά απλά ΝΑΙ ή ΟΧΙ για κάθε μία ξεχωριστά, προκειμένου να εκφράσει τη σύμφωνη ή μη γνώμη του.
  5. Για την έγκριση της τροποποίησης του καταστατικού του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» σύμφωνα με το Άρθρο 17, αφού θα προσφωνείται κάθε μία ξεχωριστά από το Προεδρείο, το κάθε μέλος θα πατά απλά ΝΑΙ ή ΟΧΙ ξεχωριστά, προκειμένου να εκφράσει τη σύμφωνη ή μη γνώμη του.
  6. Για τον διαδικτυακό διάλογο θα μπορεί το κάθε μέλος να υποβάλει γραπτά την ερώτησή του και θα έχει τη δυνατότητα να δει τις ερωτήσεις των άλλων και να επιλέξει με το εικονίδιο «καρδούλα» αυτές που προτιμά, ώστε οι πιο δημοφιλείς ερωτήσεις να απαντηθούν από εμένα.
  7. Εάν κάποιο μέλος έχει εξουσιοδότηση θα κάνει την ίδια διαδικασία δύο φορές, μία για το ίδιο και μία για το άτομο που εξουσιοδοτεί.

Τέλος για την πλήρη ενημέρωσή σας συνημμένα μπορείτε να δείτε τον οικονομικό και διαχειριστικό απολογισμό του Σωματείου, αλλά και τον προϋπολογισμό του νέου έτους.

Αναλυτικά σας επισυνάπτουμε:

  1. Την Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2020.
  2. Τον Απολογισμό του Σωματείου για τα έτη 2020 και 2021.
  3. Τον Προϋπολογισμό για το έτος 2022.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 

Όπως ήδη γνωρίζετε μόνο τα ταμειακώς εντάξει μέλη έχουν δικαίωμα ψήφου, οπότε παρακαλούμε θερμά, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, να φροντίσετε για την καταβολή της ετήσιας συνδρομής, καθώς τα λειτουργικά έξοδα του Σωματείου στηρίζονται αποκλειστικά στις συνδρομές των μελών μας (Τραπεζικοί λογαριασμοί).

Παρακαλούμε θερμά σε περίπτωση που κάποιο μέλος δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης σε υπολογιστή να μας δηλώσει ένα άλλο μέλος, το οποίο επιθυμεί να τον εκπροσωπήσει τόσο στη διαδικασία της διαπίστωσης της απαρτίας, όσο και στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν (Συν. 5).

Αγαπητά μέλη του Διαζώματος, αγαπητοί φίλοι,

Σε αυτή τη Γενική Συνέλευση, θα είναι μεγάλη μου χαρά να σας ξεδιπλώσω όλο το σχέδιο που συγκροτείται ήδη για την ανασυγκρότηση της πληγωμένης από τις πυρκαγιές Β. Εύβοιας, μετά την τιμητική πρόταση που δέχθηκα από τον Πρωθυπουργό. Βασισμένο στα Ολιστικά Προγράμματα που τόσο καιρό σχεδιάζουμε όλοι μαζί εμείς στο Διάζωμα, θα σας παρουσιάσω το επιχειρησιακό πρόγραμμα και θα χαρώ να ακούσω τις σκέψεις σας.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους για την εμπιστοσύνη και για τη σχέση ζωής που έχουμε αναπτύξει.

Είμαι πάντα στη διάθεσή σας.

Φιλικά,

Σταύρος Μπένος  

final LOGO EIKONA