Να σας τα πούμε; Τα Διαζωματικά Κάλαντα και το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων για το 2025
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2025»
«ΕΒΡΟΣ-ΜΕΤΑ». Ξεκινά η υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Έβρου
ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: Επελέγη ο ανάδοχος για τον νέο μεγάλο οδικό άξονα Στροφυλιά – Ιστιαία
ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: Ξεκίνησε η αναδάσωση με μαύρη πεύκη για το Νέο Δάσος στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Λίμνης
Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε στο «ΔΙΑΖΩΜΑ» μια σπουδαία πρωτοβουλία για την ενίσχυση του «κουμπαρά» του αρχαίου θεάτρου του Γυθείου.
Η κα Αικατερίνη Ν. Κουκουλομμάτη επέλεξε για την ονομαστική της εορτή οι φίλοι της και οι συγγενείς της αντί προσωπικού δώρου να διαθέσουν ένα ποσό για την ενίσχυση του «κουμπαρά» του αγαπημένου της αρχαίου θεάτρου, του θεάτρου του Γυθείου.
Συνεπώς, ο «κουμπαράς» του αρχαίου θεάτρου του Γυθείου ενισχύεται με τον «οβολό» της κας Αικατερίνης Ν. Κουκουλομμάτη και των οικείων της, κ.κ. Νίκου και Μαρίας Κουκουλομμάτη, Χριστίνας Ζήκου, Αναστάσιου Μυλωνά και Μαρίας Κοψίνη.
Πρόκειται για μια πολύ συγκινητική χειρονομία που αποδεικνύει στην πράξη την αγάπη για την πολιτιστική μας κληρονομιά και τα μνημεία, αλλά και τον εθελοντισμό των ενεργών πολιτών. Η κα Κουκουλομμάτη ελπίζει η πρωτοβουλία της να αποτελέσει παράδειγμα μίμησης και να παρακινήσει και άλλους πολίτες να συμβάλουν στην ανάδειξη των μνημείων.
Ευχαριστούμε θερμά την κα Α. Κουκουλομμάτη και τους συγγενείς – φίλους της, κ.κ. Νίκο και Μαίρη Κουκουλομμάτη, Χριστίνα Ζήκου, Αναστάσιο Μυλωνά και Μαρία Κοψίνη για τη συμβολή τους στην ενίσχυση του «κουμπαρά» ενός σπουδαίου μνημείου, του αρχαίου θεάτρου του Γυθείου.
Λίγα λόγια για το αρχαίο θέατρου του Γυθείου:
Tο αρχαίο θέατρο του Γυθείου βρίσκεται στις ανατολικές υπώρειες του λόφου της αρχαίας ακρόπολης, στο βόρειο τμήμα του σύγχρονου οικισμού του Γυθείου και χρονολογείται στους ρωμαϊκούς χρόνους (2ος αι. μ.X.). Το 1891 το μνημείο ανασκάφηκε από τον Aνδρέα Σκιά. Tότε ήρθε στο φως σχεδόν ολόκληρο το θέατρο, εκτός από το πίσω μέρος της σκηνής.
Το θέατρο ήταν κατασκευασμένο από εγχώριο υπόλευκο μάρμαρο, εκτός από τους πώρινους αναλημματικούς τοίχους στο βόρειο και νότιο τμήμα του κοίλου. Σύμφωνα με το Σκιά το κοίλο περιλάμβανε δώδεκα σειρές εδωλίων, χωρίς διάζωμα και πέντε κάθετους διαδρόμους.