Γρήγορη μετάβαση

Αναρτήθηκε στη σελίδα του Evia Meta το νέο διαδικτυακό παιχνίδι «Το Κουίζ του Νέου Δάσους»

Από την Παρασκευή 05 Αυγούστου 2022, είναι διαθέσιμο στη σελίδα του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, Evia Meta, το νέο διαδικτυακό παιχνίδι με τίτλο: «Το Κουίζ του Νέου Δάσους».

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που ενημερώνει τα παιδιά με ευχάριστο τρόπο  για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και  παράλληλα ενισχύει την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας των δασών και πρόληψης  πυρκαγιών με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών στο μέλλον.

Το «Κουίζ του Νέου Δάσους» είναι ένα βίντεο-παιχνίδι ερωτήσεων για παιδιά με επίκεντρο τη μεγάλη πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας τον Αύγουστο του 2021. Πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού είναι η Εύη, ένας θηλυκός παπαγάλος που αποφάσισε να κάνει ένα μακρινό ταξίδι μέχρι την πανέμορφη Εύβοια.

Καθώς, όμως, αυτό που αντίκρισε φτάνοντας στον προορισμό της, δεν ήταν το καταπράσινο δάσος που περίμενε, αλλά οι τεράστιες καμένες εκτάσεις, αποφάσισε να μιλήσει στα παιδιά της Ελλάδας για την καταστροφή που αντίκρισε και κυρίως για τα έργα που πρέπει να γίνουν, ώστε με τη συνεργασία όλων μας να διορθωθεί η ζημιά και να αποφευχθεί η επανάληψή της.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις στο Κουίζ στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://evoia-meta.gov.gr/to-kouiz-tou-neou-dasous

Tο κουίζ σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον  Game Developer Πάρι Περάκη και θα χρηματοδοτηθεί από τον διαδικτυακό «κουμπαρά», με τον τίτλο «τα Αγριολούλουδα της Βόρειας Εύβοιας», τον οποίο δημιουργήσαμε στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για το Πρόγραμμα Αναγέννησης της Βόρειας Εύβοιας.  

Για να ενισχύσετε τον «κουμπαρά» και να συμμετάσχετε στην προσπάθεια, μπορείτε να πατήσετε, ΕΔΩ.