Γρήγορη μετάβαση

Ένατο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας

Η πόλη της Πάτρας υποδέχθηκε το 9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, το Regional Growth Conference, που διοργανώθηκε από την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στις 3-5 Ιουνίου 2021 στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, στο ιστορικό οινοποιείο Achaia Clauss.

Στο Συνέδριο συμμετείχε η μουσειολόγος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαζώματος, κ. Γεωργία Μανωλοπούλου. Η κ. Μανωλοπούλου έλαβε μέρος στο πάνελ  που αφορούσε τον Πολιτισμό, την Τέχνη και την Επιχειρηματικότητα, το οποίο συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας, Φωκίων Ζαΐμης.

Η κ. Μανωλοπούλου στην τοποθέτησή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Πάτρα του σήμερα καθώς και όλη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχοντας ως πυξίδα την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, το σύγχρονο καλλιτεχνικό και αρχιτεκτονικό της αποτύπωμα αλλά και ένα δυνατό ανθρώπινο δυναμικό, διαθέτει πολλές δυνατότητες και προοπτικές να σχεδιάσει το μέλλον της. Οι προκλήσεις είναι πολλές. Αρκεί να επενδύσει στη δύναμη των συνεργειών! Το νέο μοντέλο πολιτιστικής διακυβέρνησης στηρίζεται στη φιλοσοφία της ανοικτής πρόσβασης, της απόδοσης του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος στο κοινό με την ανάπτυξη συνεργειών και συνεργασιών δημιουργώντας ένα ενεργό πολιτιστικό δίκτυο με κέντρο του ενδιαφέροντος τον άνθρωπο καθιστώντας την παράλληλα κι ένα δυνατό προορισμό»

Mπορείτε παρακάτω να παρακολουθήσετε το  video της Συνεδρίας “Τέχνη – Πολιτισμός και Επιχειρηματικότητα” (από 8:24:20 ως  9:00:4)

 

Μπορείτε να δείτε σχετικά δημοσιεύματα στους παρακάτω συνδέσμους:

Φ. Ζαΐμης: «Να σχηματίσουμε ενιαίο μέτωπο ανάπτυξης μέσα από τον πολιτισμό»

Στην Πάτρα ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκης στο Αναπτυξιακό

Από 3 έως 5 Ιουνίου το 9ο συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης