Γρήγορη μετάβαση

Προβολή ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις» για το «Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής

15 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος η avant-premiere του ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις» που σκηνοθέτησε το μέλος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κος Βαγγέλης Ευθυμίου.

Ο Βαγγέλης Ευθυμίου, με μοναδική ευαισθησία και υψηλή αισθητική, παρά τα ελάχιστα μέσα που χρησιμοποίησε, αποτύπωσε με μοναδικό και αυθεντικό τρόπο τη γέννηση ενός νέου θεσμού, με την επωνυμία «Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου».

dt-15122015eik1

Εικ. 1: Στιγμιότυπο από την εκδήλωση.

Το φεστιβάλ αυτό ξεκίνησε από μία παρέα τριών νέων παιδιών. Η Δανάη Ντέρκεν, η Κυβέλη Ντέρκεν και ο Δημήτρης Τρύφων, ξεδιπλώνοντας το όνειρό τους, μας προσέφεραν ένα ονειρικό φεστιβάλ. Μέσα από τη συνάντησή τους, 21 νέοι κυρίως σολίστες της μουσικής συνδιαμόρφωσαν το πρόγραμμα των «Μεταμορφώσεων», όχι με την ασφάλεια της πολυετούς συνεργασίας, αλλά με όχημα τη μαγεία της ξαφνικής «ερωτικής συνεύρεσης» που οφείλεται βέβαια στο υψηλό τους ταλέντο.

dt-15122015eik 2 metamorphoseis

Εικ. 2: Στιγμιότυπο από τo Φεστιβάλ.

Κι όλα αυτά στο υποβλητικό περιβάλλον του Μολύβου, μέσα στην καρδιά του ιστορικού του κέντρου, με τη συμμετοχή όλης της τοπικής κοινωνίας, με πρωταγωνιστικό το ρόλο των εθελοντών, των χορηγών και προεξάρχουσα τη συμβολή της οικογένειας Τρύφων.

Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε, φρέσκος, καινοτομικός, υψιπετής με γερά θεμέλια, αφού στηρίζεται στη μεγάλη αγκαλιά ενός τόπου ιστορικού και των ανθρώπων του.

Ένα θεσμός που είναι τόσο κοντά στο ιδεολογικό και αξιακό περιβάλλον του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».

Δείτε περισσότερα στο Trailer που ακολουθεί : Metamorphoses trailer DOC