Γρήγορη μετάβαση

Επίσκεψη εργασίας στην Πρέβεζα

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», κ. Σταύρος Μπένος, συνοδευόμενος από τα μέλη και εθελοντές του Σωματείου, κ.κ. Αντιγόνη Παφίλη, δημοσιογράφο και υπεύθυνη για το πρόγραμμα Crowdfunding του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης και Βαγγέλη Ευθυμίου, σκηνοθέτη, πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στην Πρέβεζα. Σκοπός του ταξιδιού ήταν μεταξύ άλλων η ρύθμιση των λεπτομερειών για την διοργάνωση της 3ης συνάντησης του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη, η οποία θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 15 Απριλίου έως την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στην Πρέβεζα.

Το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης, όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κ. Ιωάννου Ευστράτιο, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, κ. Ανθή Αγγέλη και τους αρχιτέκτονες-μηχανικούς κ. Ιουλία Στάμου και κ. Λεωνίδα Λεοντάρη. Το θέμα της συνάντησής τους ήταν μεταξύ άλλων η Πολιτιστική Διαδρομή για τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Συζήτησαν για την πορεία ένταξης των αρχαιολογικών έργων της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου στο νέο ΕΣΠΑ, καθώς και για την εξέλιξη της εκπόνησης της μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, την οποία έχει αναθέσει το «ΔΙΑΖΩΜΑ» στους παραπάνω μελετητές. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με σχετική συνέντευξη τύπου.

Αμέσως μετά το κλιμάκιο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Ιωάννου Ευστράτιο συναντήθηκε με τους διευθυντές του 4ου Γυμνάσιου Πρέβεζας , 1ου ΓΕΛ Φιλιππιάδας και του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας. Τα παραπάνω σχολεία κατά τη διάρκεια της συνάντησης του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» με τα Εταιρικά του Μέλη, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, θα μεταφέρουν τα όμορφα βιώματά τους από την «υιοθεσία» του μνημείου αυτού.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σχετικά δημοσιεύματα: