Γρήγορη μετάβαση

Εγκαίνια ομαδικής εικαστικής έκθεσης, με τίτλο «Περί Υγείας» στο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

To Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας τα εγκαίνια ομαδικής εικαστικής έκθεσης, με τίτλο «Περί Υγείας». Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η κα Ίρις Κρητικού, ιστορικός τέχνης. Περισσότεροι από τριάντα καλλιτέχνες αποτυπώνουν ο καθένας με το δικό του τρόπο τη διαδρομή του ανθρώπινου σώματος από την υγεία στην ασθένεια και από την ασθένεια στην ελπίδα της ίασης.

Πρόκειται για τη μεταφορά της έκθεσης που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2016 στο χώρο του ΞΕΝΙΑ του Ασκληπιείου Επιδαύρου, στο πλαίσιο της Θ΄ Γενικής Συνέλευσης της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Η φετινή εκδήλωση αφιερώνεται στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων που έχει τον γενικό τίτλο «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες. Τα μουσεία μιλούν για αυτά που δεν λέγονται».

Την έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι 30 Ιουνίου 2017, συνδιοργανώνουν η Πνευμονολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Εταιρεία Αναπνευστικών Διαταραχών και Βαριάς Νόσου, το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και ο Δήμος Λαρισαίων.