Γρήγορη μετάβαση

Οι 10 νικητές του «Vodafone World of Difference» μέσα από το έργο τους πρόσφεραν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

4 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας  ανακοινώσουμε ότι  ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεργασία του Διαζώματος  με τη Vodafone στα πλαίσια του Προγράμματος World Of Difference 2015.  Το πρόγραμμα αυτό  προσφέρει σε 10 επιτυχόντες τη δυνατότητα να εργαστούν στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους για έξι μήνες.

Ο Ευδόκιμος Φρέγκογλου εργάστηκε  στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ως  Υπεύθυνος  Υλοποίησης  Ψηφιακών Εφαρμογών και  είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με μεταπτυχιακές σπουδές  στο 3D Design for Virtual Environments στο Glasgow CaledonianUniversity στη Σκωτία.

Μέσα σε αυτούς  τους  έξι μήνες  ο κος Φρέγκογλου, πέραν της   εμπλοκής του στον  οργανωτικό πυρήνα του Σωματείου, συνέβαλε σε ένα από τα μείζονα έργα τεκμηρίωσης αρχαιολογικών χώρων, τις τρισδιάστατες απεικονίσεις. Αποκορύφωμα αυτών των απεικονίσεων ήταν η αναπαράσταση του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού Βοιωτίας. Επιπλέον, έδωσε μια νέα πνοή στο θεσμό των Εταιρικών Μελών, τα οποία συνδράμουν με τις ενέργειες τους  στο γενικότερο έργο του Διαζώματος. Για το κάθε εταιρικό μέλος ξεχωριστά παρουσιάστηκαν ιδέες για την υλοποίηση αρκετών Πολυμεσικών εφαρμογών που προβάλλουν και προωθούν τα μνημεία στη κοινωνία μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.

Logo_Vodafone

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ VODAFONE

Ολοκλήρωσαν το έργο τους οι φετινοί 10 νικητές του προγράμματος Vodafone World of Difference και προσέφεραν έμπρακτα μέσα από την εργασία τους σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι φετινοί νικητές είχαν την ευκαιρία να εργαστούν για έξι μήνες στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους και να καλύψουν ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας, ενώ η Vodafone κάλυψε το κόστος απασχόλησής τους.

H Vodafone, μέσα από το πρόγραμμα Vodafone World of Difference, στηρίζει με έμπρακτο τρόπο το έργο κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών και συμβάλλει στην ενίσχυση ανθρώπων που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μέσα από την εργασία τους οι νικητές εξασφάλισαν αγαθά από δωρεές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή παρείχαν ψυχολογική στήριξη σε ανθρώπους ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Αναλαμβάνοντας καθήκοντα ως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, αλλά και ως συντονιστές ή διαχειριστές προγραμμάτων των κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών, οι 10 νικητές συνέβαλαν στη στήριξη και βελτίωση των συνθηκών ζωής ατόμων και παιδιών με προβλήματα υγείας, απόρων οικογενειών, αστέγων, ανέργων αλλά και στην ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού της χώρας.

Το Vodafone World of Difference είναι ένα παγκόσμιας εμβέλειας πρόγραμμα του Ομίλου Vodafone που υλοποιείται στην Ελλάδα από το 2010, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας, έχοντας μέχρι σήμερα αναδείξει 34 νικητές από όλη τη χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Vodafone World of Difference και τους νικητές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το έργο των φετινών νικητών:

Η Αρχόντω Αντωνάτου, εργάστηκε ως Συντονίστρια Σχεδιασμού & Εφαρμογής Δράσεων και εξεύρεσης πόρων στηνEmfasis Foundation, όπου συνέβαλε στο συντονισμό των προγραμμάτων που υλοποιεί ο οργανισμός για τη στήριξη, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας (σίτιση, ένδυση, φροντίδα), καθώς και την ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξή περισσότερων από 600 αστέγων, ανέργων και ουσιοεξαρτώμενων, μέσω δράσεων Κοινωνικής Εργασίας Δρόμου.

Η Σταυρούλα Γεωργαλή, εργάστηκε ως Ψυχολόγος στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”.Κατά τους 6 μήνες εργασίας της παρείχε ενδονοσοκομειακή και εξονοσοκομειακή ψυχολογική υποστήριξη σε 35 παιδιά και στις οικογένειές τους, από το στάδιο της διάγνωσης της ασθένειας και καθ’ όλη τη διάρκεια της .

Η Παναγιώτα Γιαννοπούλου, εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στους Γιατρούς του Κόσμου στο Ανοιχτό Πολυιατρείο Θεσσαλονίκης. Κατά τους 6 μήνες εργασίας της περισσότερα από 3.000 άπορα, άστεγα, αλλά και σωματικά ή ψυχικά κακοποιημένα άτομα δέχτηκαν τις υπηρεσίες του Πολυιατρείου για την παροχή βοήθειας.

Η Βιόλα Γκιόκα, εργάστηκε ως Συντονίστρια του Προγράμματος «ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ – Παιδιά σε κίνδυνο» στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και βοήθησε σημαντικά στην αύξηση του αριθμού των παιδιών που εξυπηρετεί το πρόγραμμα από 150 σε 370, καθώς και στην εξεύρεση πόρων για τη στήριξή τους.

Η Σοφία Μαντά, εργάστηκε ως Βοηθός Υπεύθυνου του προγράμματος «Ψυχολογική Υποστήριξη για Όλους» στη MKO HumanAid, αναλαμβάνοντας ενεργά τον συντονισμό για την παροχή ψυχολογικής στήριξης σε 472 άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης (άνεργοι – κάτω από το όριο της φτώχιας) από 32 διαπιστευμένους ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Η Κατερίνα Νάνου, εργάστηκε ως Ερευνήτρια και Συντονίστρια δράσεων προβολής της αναδοχής στο Κέντρο Ερευνών Ρίζες ΑΜΚΕ. Κατά τους 6 μήνες εργασίας της  πραγματοποιήθηκε η σύνταξη και αποστολή ερωτηματολογίου σε 96 Μονάδες Παιδικής Προστασίας για τη διεξαγωγή έρευνας για τον πληθυσμό και την κατάσταση των παιδιών στα ιδρύματα της χώρας.

Η Κωνσταντίνα Μοναστηριώτη, εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στην  Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, όπου παρείχε στήριξη σε 60 άτομα που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με σκοπό την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους και των προσωπικών δεξιοτήτων τους, μέσω ατομικών και ομαδικών συνεδρίων. Παράλληλα,  μέσω της διοργάνωσης δύο ημερίδων και μιας ενημερωτικής εκστρατείας στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τη ΣΚΠ,  συνέβαλε ενεργά στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τη νόσο.

Η Γλυκερία Πατσίκα, εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στον τομέα της Εμβιομηχανικής στο Κέντρο Ανάλυσης Βάδισης και Κίνησης στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, ΕΛΕΠΑΠ, όπου πραγματοποίησε έρευνα για την ανάπτυξη καινοτόμου πρωτοκόλλου αξιολόγησης και διάγνωσης προβλημάτων σταθεροποίησης του κορμού σε 11 βρέφη με υπόνοια εμφάνισης κινητικών δυσλειτουργιών και αντίστοιχα σε 8 βρέφη απόλυτα υγιή.

Η Άννα-Μαρία Τόλα, εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στην Κιβωτό του Κόσμου, όπου συνέβαλε στην οργάνωση του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου της Κιβωτού για την εξυπηρέτηση 85 ανασφάλιστων ατόμων. Επίσης, βοήθησε στη λήψη κοινωνικού και ιατρικού ιστορικού, 128 επωφελούμενων για την παροχή βοήθειας.

O Ευδόκιμος Φρέγκογλου, εργάστηκε ως Υπεύθυνος Υλοποίησης Ψηφιακών Εφαρμογών στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ». Κατά τους 6 μήνες εργασίας του ολοκλήρωσε τη μελέτη για τη δημιουργία ψηφιακών απεικονίσεων 7 αρχαιολογικών χώρων για τα Εταιρικά Μέλη του Διαζώματος, καθώς επίσης και τη δημιουργία  της τρισδιάστατης απεικόνισης του αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενού Βοιωτίας.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ VODAFONE