Καλαμάτα: Από την Ανασυγκρότηση στην Πρωτοπορία
Όταν η καινοτομία συναντά την αγάπη για τον τόπο: Η επιτυχία της Εβροφάρμα φωτίζει τον Έβρο
Να σας τα πούμε; Τα Διαζωματικά Κάλαντα και το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων για το 2025
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2025»
«ΕΒΡΟΣ-ΜΕΤΑ». Ξεκινά η υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Έβρου
Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Αλιάρτου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η σύμβαση για την πραγματοποίηση του προγράμματος: «Γεωφυσική διασκόπηση στο θέατρο της Αρχαίας Άσκρης».
Με τη σύμβαση αυτή ανατίθεται από το δήμαρχο Αλιάρτου, κο Ντασιώτη Γιώργο στον καθηγητή του Α.Π.Θ., κο Γρηγόριο Τσόκα το πρόγραμμα «Γεωφυσική διασκόπηση στο θέατρο της Αρχαίας Άσκρης», με σκοπό την ανίχνευση και χαρτογράφηση των θαμμένων αρχιτεκτονικών λειψάνων του αρχαίου θεάτρου. Το πρόγραμμα αυτό θα πραγματοποιηθεί σε άμεση συνεργασία με τη Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, υπό την επιστημονική επίβλεψη των κ.κ. Αλεξάνδρας Χαραμή (προϊσταμένη της Θ΄ Εφορείας) και Δήμητρας Οικονόμου (αρχαιολόγου της Θ΄ Εφορείας).
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, ο οποίος ανέρχεται στα 8.650, 00 ευρώ, θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό εξόδων του Δήμου για το έτος 2012 (ΚΑ 30-7412.0009).
Μέρος του θεάτρου της αρχαίας Άσκρης είχε αποκαλυφθεί κατά τις ανασκαφές που έγιναν το 1890. Ωστόσο το αρχαίο θέατρο δεν έχει ακόμη ερευνηθεί συστηματικά. Από το κοίλον του το μόνο σημείο που έχει ερευνηθεί είναι το σκηνικό οικοδόμημα. Επομένως με την ανάθεση της γεωφυσικής έρευνας ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη αποκάλυψη του μνημείου. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμβάλλουν στην ανάδειξη αυτού του πολλά υποσχόμενου μνημείου.