Γρήγορη μετάβαση

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: ΕΡΤ Βόλος

Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 εντάσσεται το έργο ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστού.

«Υλοποιώντας το σχεδιασμό που εκπονήσαμε  με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το έργο της αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών, προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ”.

Το συγκεκριμένο έργο,  δηλώνει  ο Κ.  Αγοραστός «περιλαμβάνεται στην  πρόσκληση συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ  για τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων με στόχο την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Και εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) της διαδρομής Πολιτισμού – Τουρισμού, για την διασύνδεση  μνημείων  που παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον και μπορούν να προωθήσουν την τουριστική  ανάπτυξη των περιοχών τους. Προχωράμε στοχευμένα,  δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και εντάσσουμε έργα με προστιθέμενη αξία στον πολιτισμό  και  σημαντικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία. Τα Μνημεία οφείλουμε να τα αποδώσουμε στις τοπικές κοινωνίες. Πρέπει να εντάσσονται στην καθημερινότητα του πολίτη και να γίνονται λειτουργικά και επισκέψιμα, γιατί μόνο έτσι προστατεύονται» υπογραμμίζει  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

unnamed-1024x480