Καλαμάτα: Από την Ανασυγκρότηση στην Πρωτοπορία
Όταν η καινοτομία συναντά την αγάπη για τον τόπο: Η επιτυχία της Εβροφάρμα φωτίζει τον Έβρο
Να σας τα πούμε; Τα Διαζωματικά Κάλαντα και το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων για το 2025
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2025»
«ΕΒΡΟΣ-ΜΕΤΑ». Ξεκινά η υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Έβρου
Παρακολουθήστε εδώ την ομιλία της κ. Κ.Καλλιγά.
Bodossaki Lectures on Demand
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ
Τίτλος:
Η Αρχαία Τανάγρα
Ομιλητής:
Καλλιγά Κυριακή
Γλώσσα:
Ελληνική
Ημερομηνία:
26/09/2015
Διάρκεια:
19:33
Εκδήλωση:
Η΄ Γενική Συνέλευση του Σωματείου “Διάζωμα”
Διοργανωτής:
Σωματείο “Διάζωμα”
Χώρος:
Ξενοδοχείο “Γαλήνη” (Καμένα Βούρλα) – Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού
Καλλιγά Κυριακή
Η Αρχαία Τανάγρα
Η Κυριακή Καλλιγά , σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου έλαβε επί 3 ακαδημαϊκά έτη υποτροφία άριστης επίδοσης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ενώ το χειμερινό εξάμηνο του έτους 1992/3 έλαβε υποτροφία ERASMUS από το ίδιο Ίδρυμα και παρακολούθησε το πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας (Ιταλία). Τις θερινές περιόδους συμμετείχε σε πανεπιστημιακές ανασκαφές στην Πέλλα Ημαθίας, την Σίνδο Θεσσαλονίκης, το Δίον Πιερίας και το Καραμπουρνάκι Θεσσαλονίκης.
Από το 1998 έως και το 2006 εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ως αρχαιολόγος με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στην ΙΖ΄ ΕΠΚΑ (Πέλλα), στην Β΄ ΕΠΚΑ (Αττική), στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΠΟΤ (Αθήνα) και στην Θ΄ ΕΠΚΑ (Θήβα). Τον Δεκέμβριο του 2005, έπειτα από γραπτές εισαγωγικές εξετάσεις, διορίστηκε μόνιμη υπάλληλος στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και υπηρέτησε αρχικά στην ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ (Μεσολόγγι) και στην συνέχεια στην Θ΄ ΕΠΚΑ (Θήβα) όπου παραμένει με οργανική θέση έως σήμερα. Από το 2009 βρίσκεται σε εκπαιδευτική άδεια καθώς -έπειτα από επιτυχείς γραπτές εξετάσεις- είναι υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.
Εκτός του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού έχει διδάξει Ιστορία της Τέχνης, από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή, στα τμήματα Γραφιστικής του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Α. ΔΗΜΗΤΡΕΛΗ στην Θεσσαλονίκη, έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Συντονισμού του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΜΕΛΙΝΑ, Εκπαίδευση και Πολιτισμός». Επίσης συμμετέχει στην ομάδα εργασίας για την εκπόνηση Μουσειολογικής και Μουσειογραφικής Μελέτης, στο πλαίσιο της Επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας, ως υπεύθυνη για την εισαγωγική αίθουσα (Βοιωτία, ο τόπος των μύθων).
Στις επιστημονικές δημοσιεύσεις της Κυριακής Καλλιγά συγκαταλέγονται άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, δημοσίευση κεραμικής σε συλλογικά έργα, συγγραφή λημμάτων σε διεθνείς εκθέσεις κτλ.