Το Ίδρυμα Μποδοσάκη παρουσιάζει το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα
Η κλιματική κρίση στο επίκεντρο της 7ης συνάντησης του Άνω Διαζώματος
«ΔΕΣΜΟΙ. Χαρτογραφώντας ιστορίες που μας συνδέουν με τον Έβρο» – Ένα νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον Έβρο
3ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας
Passion/Πάθος: Το 4o Musikaloy Festival
“ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ” – Το πολιτικό blog της Άμφισσας!
Παρασκευή 1 Απριλίου 2011
Η 31η Μαρτίου 2011, θα μείνει, νομίζω, στη μνήμη όσων αγαπάμε αυτά που μας άφησαν, ως κληρονομιά οι πρόγονοί μας! Γιατί τη μέρα αυτή, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, επισημοποιήθηκε, με μια λιτή αλλά ουσιαστική και συγκινησιακά φορτισμένη τελετή, η ανάληψη της αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών από το “Διάζωμα” του Σταύρου Μπένου!
Η χθεσινή τελετή, έγινε για να τιμηθούν οι δύο αρχόντισες αδελφές Ανδριοπούλου, οι οποίες πρόσφεραν ένα σημαντικό ποσό, στον “κουμπαρά” στον οποίο συγκεντρώνονται οι χορηγίες όσων “υιοθετούν” το Θέατρο! Ο “κουμπαράς”, άνοιξε με την χορηγία ποσού 1000 ευρώ από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, για να ακολουθήσει η προσφορά 385 ευρώ,από το χαρτζηλίκι των μαθητών της Γ΄Τάξης του Βαρβακείου!Στο Θέατρο το οποίο τη δεκαετία του ΄50 τίμησαν με την παρουσία τους κορυφαίοι ηθοποιοί του δραματικού ρεπερτορίου αλλά και της συνφωνικής μουσικής, όπως ο αξέχαστος Δημήτρης Μητρόπουλος, φύτρωσε η ελπίδα!Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Γαζή, Ιδρυτικό μέλος στο Σωματείο “Διάζωμα”, ο Δήμαρχος του Δήμου Δελφών κ. Φουσέκης, η Προϊσταμένη της Ι΄Εφορίας Δελφών, η Γ.Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μενδώνη και φυσικά ο εξαιρετικά συγκινημένος κ. Μπένος! Ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Μνημείο έγινε από την Αρχιτέκτονα κ. Χλέπα.Όταν τον Αύγουστο του 2010, αναφερθήκαμε στο Θέμα, δε μπορούσαμε να φανταστούμε τόσο γρήγορη και κυρίως τόσο συντονισμέμη εξέλιξη!Αποτελεί πλέον κοινό τόπο η διαπίστωση ότι ο εθελοντισμός είναι χρόνια μπροστά από τις όποιες “καλές προθέσεις” των όποιων κυβερνώντων.Περιμένουμε από τα σχολεία της περιοχής να ευαισθητοποιηθούν και να “ρίξουν” τον οβολό τους στον κουμπαρά του Θεάτρου!
Δάσκαλοι και Καθηγητές ας αφιερώσουν μια ώρα για να ενημερώσουν τα νέα παιδιά τι Σημαίνει να “ζωντανεύεις” ένα Αρχαίο Θέατρο!
Πόσο μάλλον όταν αυτό είναι δίπλα σου, δεμένο με την πολιτισμική κληρονομιά του Τόπου σου!