ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: Επελέγη ο ανάδοχος για τον νέο μεγάλο οδικό άξονα Στροφυλιά – Ιστιαία
ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: Ξεκίνησε η αναδάσωση με μαύρη πεύκη για το Νέο Δάσος στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Λίμνης
Το Ίδρυμα Μποδοσάκη παρουσιάζει το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα
Η κλιματική κρίση στο επίκεντρο της 7ης συνάντησης του Άνω Διαζώματος
«ΔΕΣΜΟΙ. Χαρτογραφώντας ιστορίες που μας συνδέουν με τον Έβρο» – Ένα νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον Έβρο
Σε μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα θα εξελιχθεί η 3η Νοεμβρίου, ημέρα όπου θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου. Πέντε χρόνια (Νοέμβριος του 2013) μετά τις υπογραφές των πρώτων προσκλήσεων για την υλοποίηση του προγράμματος, τα Ιωάννινα θα φιλοξενήσουν το “επιστέγασμα” των προσπαθειών που κατέβαλλαν όλο αυτό το διάστημα Περιφέρεια Ηπείρου και Σωματείο Διάζωμα (με βασικό πυλώνα τον πρόεδρό του Σταύρο Μπένο) για να κάνουν πράξη μια πρότυπη ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου και την σύνδεσή της με την τοπική οικονομία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας (και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού για την Ήπειρο) Στράτος Ιωάννου σε δηλώσεις του στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας έκανε λόγο για μια κορυφαία στιγμή στην οποία θα συμμετέχουν φορείς του Πολιτισμού από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. “Θα είναι προσκεκλημένοι άνθρωποι του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων καθώς επίσης και μέσα ενημέρωσης από την Ελλάδα και την Ευρώπη” λέει χαρακτηριστικά ο κ.Ιωάννου, μιλώντας για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει “κεντρίσει” το πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον και αποτελεί “πιλότο” για την υλοποίηση αντίστοιχων παρεμβάσεων σε πολλές ακόμη περιοχές.
Όπως τονίζει ο κ.Ιωάννου η Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων θα αποτελεί πραγματικότητα από την επόμενη κιόλας σεζόν. Αποτελεί δε την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης με επίκεντρο τα μνημεία και περιλαμβάνει 4 περιφερειακές ενότητες, 5 αρχαιολογικούς χώρους (Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης, Αρχαιολογικός χώρος Νικόπολης, Αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης, Αρχαιολογικός χώρος Αμβρακίας και Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων), 8 αρχαίους χώρους θέασης, 344 χλμ. διαδρομής και 2.300 χρόνια ιστορίας.
Μπορείτε να διαβάσετε το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση στο σύνδεσμο που ακολουθεί: