ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: Επελέγη ο ανάδοχος για τον νέο μεγάλο οδικό άξονα Στροφυλιά – Ιστιαία
ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: Ξεκίνησε η αναδάσωση με μαύρη πεύκη για το Νέο Δάσος στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Λίμνης
Το Ίδρυμα Μποδοσάκη παρουσιάζει το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα
Η κλιματική κρίση στο επίκεντρο της 7ης συνάντησης του Άνω Διαζώματος
«ΔΕΣΜΟΙ. Χαρτογραφώντας ιστορίες που μας συνδέουν με τον Έβρο» – Ένα νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον Έβρο
ΤΑ ΝΕΑ
19 Μαΐου 2015
Ομαλά ξεκίνησαν οι χθεσινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και το θέμα που επελέγη για το πρώτο μάθημα, της Νεοελληνικής Γλώσσας, εισήγαγε απαλά τους περίπου 100.000 διαγωνιζομένους σε αυτήν τη σκληρή διαδικασία, αφού χαρακτηρίστηκε αναμενόμενο και προσεγγίσιμο στην ανάπτυξή του.
Καθώς χθες ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων επέλεξε κείμενο του ομότιμου καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασ. Λαμπρινουδάκη με τίτλο «Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης» από τον συλλογικό τόμο «Διάζωμα», της κίνησης πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων που δημιούργησε ο Στ. Μπένος. Μιλώντας (στον ραδιοσταθμό Βήμα FM), ο κ. Λαμπρινουδάκης τόνισε ότι το θέατρο «συνδέεται πάρα πολύ στενά με τη δημοκρατία, είναι ένας χώρος όπου όλοι κάθονται σε ίσες θέσεις, έχουν την ίδια δυνατότητα να μιλήσουν και να δουν με την ίδια δυνατότητα όλα τα πράγματα, τα οποία τους απασχολούν».
Θετική ήταν και η γνώμη της Πανελλήνιας Ενωσης Φιλολόγων για το θέμα, ενώ ο φροντιστής Αντώνης Φλωρόπουλος εκτίμησε στα «ΝΕΑ» ότι η δυσκολία του θέματος ήταν ανάλογη με αυτήν του αντίστοιχου περσινού, συνεπώς οι βάσεις δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα από αυτό το μάθημα, δεδομένου ότι στη γλώσσα κάθε τεκμηριωμένη απάντηση είναι αποδεκτή. «Οι ασκήσεις χαρακτηρίζονται σαφείς και εντός των δυνατοτήτων των υποψηφίων. Προσοχή χρειαζόταν στην περίληψη, καθώς το κείμενο περιείχε αρκετά σημαντικά στοιχεία» προσέθεσε.
Σήμερα στη δοκιμασία των Πανελλαδικών μπαίνουν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, ενώ στα ΓΕΛ οι Εξετάσεις συνεχίζονται αύριο Τετάρτη με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία, όλα Γενικής Παιδείας.