Στρατηγικό σχέδιο ενοποίησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Ερέτριας
Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου και του Mουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης από πυρκαγιά
ΥΠΠΟ: Σχέδιο ενοποίησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Ερέτριας
Τίτλος: Έγκριση από τον Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας της επικαιροποιημένης Στρατηγικής και του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Λιμνών και Ποταμών Δυτικής Μακεδονίας.
Έγκριση της Στρατηγικής «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Διαδρομής Πολιτισμού – Τουρισμού στη Θεσσαλία»
Πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα η παρουσίαση της 1ης φάσης της μελέτης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ», η οποία εν συνεχεία τέθηκε προς διαβούλευση.
Τη μελέτη παρουσίασε ο επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων BCS, κ. Γ. Μιχαηλίδης και εκ μέρος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, κ. Β. Πιτσινίγκος, με τους συνεργάτες τους.
ΤΟ «ΔΙΑΖΩΜΑ» αισθάνεται χαρά και ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή, διότι άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου, το οποίο οραματίστηκε, μελέτησε και παρουσίασε στην ηγεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το Μάρτιο του 2014, στο Βόλο κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» το Σεπτέμβριο του 2014 (βλ. σχετικό δελτίο τύπου), στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις 3 Σεπτεμβρίου 2015 και στην κοινωνία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς με εκδηλώσεις και παρουσιάσεις στα Μ.Μ.Ε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μελετητές χρησιμοποιούν τη φράση της μελέτης του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» για την ανάγκη αξιοποίησης της Αρχαίας Εγνατίας οδού: «Τα ίχνη της Εγνατίας οδού και η ιστορική της διαδρομή μέσα στα 2.500 χρόνια της ύπαρξής της, αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση για τη δημιουργία μιας σύγχρονης περιηγητικής διαδρομής. Μιας διαδρομής που θα συνδέει τους αρχαιολογικούς χώρους της Περιφέρειας όλων των εποχών»
Συγχαίρουμε τον Περιφερειάρχη κ. Παυλίδη, τους συνεργάτες της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και τους αρχαιολόγους της Περιφέρειας για την πρωτοβουλία τους. Με την ευκαιρία επαναλαμβάνουμε τη διαθεσιμότητα του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» για την επιστημονική και τεχνική τεκμηρίωση του προγράμματος ή για την ανάληψη επί μέρους δράσεων που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία μας.