Το Ίδρυμα Μποδοσάκη παρουσιάζει το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα
Η κλιματική κρίση στο επίκεντρο της 7ης συνάντησης του Άνω Διαζώματος
«ΔΕΣΜΟΙ. Χαρτογραφώντας ιστορίες που μας συνδέουν με τον Έβρο» – Ένα νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον Έβρο
3ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας
Passion/Πάθος: Το 4o Musikaloy Festival
Πηγή: notospress.gr στο Google News
Οκτώ βασικοί πόλοι απαρτίζουν την Πολιτιστική Διαδρομή της Πελοποννήσου. Θουρία, Μυστράς, Σπάρτη, Μαντινεία, Μεγαλόπολη, Νεμέα, Άργος, Μυκήνες!
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το ΔΙΑΖΩΜΑ σχεδιάζει με έμπνευση από Πελοπόννησο! Από τις ακτές της Μεσσηνίας, τη Θουρία, τον Μυστρά και τη Σπάρτη, έως το οροπέδιο της Μαντινείας, την Μεγαλόπολη, την Νεμέα, το Άργος και τις Μυκήνες. Οκτώ βασικοί πόλοι απαρτίζουν την Πολιτιστική Διαδρομή της Πελοποννήσου. Ο “Μορέας”, απλά θα σας εκπλήξει με τον πλουραλισμό και την πολυμορφία του πολιτιστικού και φυσικού του πλούτου. Εκεί, θα ακούσετε ιστορίες για τον πλούτο του Νέστορα αλλά θα μάθετε και για την ισχυρή Σικυώνα, τους βαρώνους του φραγκικού Μοριά αλλά και τους Δεσπότες του Μυστρά. Αυτά και πολλά άλλα, συνοδευόμενα από μια γαστρονομική παράδοση αιώνων, αρχιτεκτονική, έθιμα, μουσική και τοπική επιχειρηματικότητα, μέσα σε έναν τόπο με υπέροχες κορυφές αλλά και αξεπέραστες θάλασσες.
Unique monuments, stunning landscapes, rare ecosystems, a rich culinary and artistic tradition… the Peloponnese has it all! Now, it acquires the means to showcase its multidimensional identity: The “Morea” Cultural Route. Diazoma proposes the design and implementation of the “Morea” Cultural Route: A journey from ancient to modern cities. This Route is a multi-layered and holistic cultural tourism proposal for the Region of the Peloponnese. The Route will focus on eight urban centers characterized by long historical and cultural continuity (Corinth, Argos, Nemea, Tripoli, Megalopolis, Messene, Sparta, and Pylos). Its goal is to showcase the unique cultural monuments of the Peloponnese, its stunning landscapes, rare ecosystems, rich culinary tradition, and contemporary production and creation.