Στρατηγικό σχέδιο ενοποίησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Ερέτριας
Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου και του Mουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης από πυρκαγιά
ΥΠΠΟ: Σχέδιο ενοποίησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Ερέτριας
Τίτλος: Έγκριση από τον Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας της επικαιροποιημένης Στρατηγικής και του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Λιμνών και Ποταμών Δυτικής Μακεδονίας.
Έγκριση της Στρατηγικής «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Διαδρομής Πολιτισμού – Τουρισμού στη Θεσσαλία»
Πολύ διαφορετική ήταν η φετινή συνάντηση των συνεργατών για την αξιολόγηση των σχεδίων εργασίας των φοιτητών που πήραν μέρος στην καινοτόμο δράση: «Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός», η οποία υλοποιείται για τρίτη ακαδημαϊκή χρονιά από το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Σωματείο «Διάζωμα».
Η συνάντηση που υλοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου 2020 δεν έγινε, όπως συνήθως, στο γραφείο της δρ Βασιλικής Μπρίνια, διδάσκουσας και επιστημονικής υπεύθυνης του Προγράμματος, αλλά σε εξωτερικό χώρο λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό του COVID-19. Εκτός από τη δρ Βασιλική Μπρίνια, παρόντες ήταν οι δρ Παναγιώτης Μαστραντώνης, Μαίρη Μπελογιάννη και Θεόδωρος Μπένος, εθελοντές στο Σωματείο «Διάζωμα» και για πρώτη φορά ο κ. Γεώργιος Τζήρος, καθηγητής Οικονομικών στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-Pierce και εκπρόσωπος του οικονομικού περιοδικού «Ξενοφών».
Και γι’ αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά το θέμα που έπρεπε να αναπτύξουν οι φοιτητές ήταν: «Προτάσεις αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος της Ελευσίνας στο πλαίσιο της Αθηναϊκής τριλογίας». Οι φοιτητές εργάσθηκαν σε ομάδες, αφού πρώτα παρακολούθησαν μια σειρά επιμορφωτικών δράσεων εντός και εκτός του Ο.Π.Α. Το επίπεδο της εργασίας που παρέδωσαν ήταν υψηλό, αντάξιο της φήμης του Ο.Π.Α. Αξίζουν δε πολλών συγχαρητηρίων καθώς εργάσθηκαν και ολοκλήρωσαν το πόνημά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες που επέβαλε ο αναγκαστικός εγκλεισμός λόγω του COVID-19 και οι επαφές τους γίνονταν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Οι συναντήσεις που ο κ. Γ. Τζήρος είχε προγραμματίσει με εκπροσώπους φορέων, θεσμικών και μη, οι οποίοι θα επέλυαν απορίες των φοιτητών και θα διευκόλυναν τη συγγραφή δεν πραγματοποιήθηκαν, αφού ήταν προγραμματισμένες για την περίοδο που επεβλήθη ο εγκλεισμός.
Η εργασία που προκρίθηκε είχε τίτλο: «ΕΛΕΥΣΙΝΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» και ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας των φοιτητών/τριών: κκ. Αναστασίας Γιαρματζιάδη, Ανδριανής Γκούμα, Ελένης Δεϊμέζη, Χρήστου Κατσιώνη, Δανάης Παντελή. Θα προγραμματισθεί η παρουσίαση και η βράβευσή της σε εκδήλωση του Διαζώματος.
Η επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης και του Σωματείου «Διάζωμα» θα συνεχιστεί και την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 με το ίδιο θέμα λόγω του ορισμού της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.