Στρατηγικό σχέδιο ενοποίησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Ερέτριας
Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου και του Mουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης από πυρκαγιά
ΥΠΠΟ: Σχέδιο ενοποίησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Ερέτριας
Τίτλος: Έγκριση από τον Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας της επικαιροποιημένης Στρατηγικής και του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Λιμνών και Ποταμών Δυτικής Μακεδονίας.
Έγκριση της Στρατηγικής «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Διαδρομής Πολιτισμού – Τουρισμού στη Θεσσαλία»
Με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ3 του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου, που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διαζώματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» τη σχολική χρονιά 2021-22, δημιούργησαν σύντομα διαφημιστικά βίντεο για τα Αρχαία Θέατρα της Αττικής (Διονύσου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Θορικού, Αμφιαρείου, Ζέας, Ραμνούντα), με στόχο τη γνωριμία και την προβολή τους στο ευρύ μαθητικό κοινό.
Στα διαφημιστικά βίντεο, οι εικόνες του Ευριπίδη ή του Αισχύλου «ζωντανεύουν» με την αξιοποίηση της «έξυπνης» εφαρμογής myheritage.gr/deepstory και μας ξεναγούν στον χώρο των αρχαίων θεάτρων, αναδεικνύοντας την αξία αυτών των πολιτιστικών μας θησαυρών.
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαθεματικής διδασκαλίας στα μαθήματα των Αρχαίων από Μετάφραση και της Πληροφορικής Γ΄ Γυμνασίου με υπεύθυνες αντίστοιχα τις εκπαιδευτικούς, Θ. Τριαντοπούλου (ΠΕ02) και Ε. Κοντοπίδη (ΠΕ86).
Δημιουργήθηκαν τα ακόλουθα διαφημιστικά βίντεο:
Όλα τα παραπάνω βίντεο έχουν ενσωματωθεί σε ψηφιακό χάρτη (padlet) στη διεύθυνση https://padlet.com/ekontopidi/ancient_theatres.
Ενδεικτικά βίντεο της δράσης παρουσιάστηκαν και στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων, στις 19 Ιουνίου 2022. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic» καθώς και του δικτύου ΣΗ.ΜΑ. – Α.Ε.Π (ΣΗμερινός Μαθητής – Αυριανός Ενεργός Πολίτης) της ΔΙΔΕ Β’ Αθήνας.
Μπορείτε να δείτε περισσότερες δράσεις μαθητών στη σελίδα του Διαζώματος Generation D.