Το Ίδρυμα Μποδοσάκη παρουσιάζει το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα
Η κλιματική κρίση στο επίκεντρο της 7ης συνάντησης του Άνω Διαζώματος
«ΔΕΣΜΟΙ. Χαρτογραφώντας ιστορίες που μας συνδέουν με τον Έβρο» – Ένα νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον Έβρο
3ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας
Passion/Πάθος: Το 4o Musikaloy Festival
Κατά την σχολική περίοδο 2021 – 2022, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» από τα τμήματα Δ1 και Δ2 του 28ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά. Κάθε τμήμα αποτελείται από 23 μαθήτριες και μαθητές και κάθε τμήμα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ξεχωριστά με δύο διαφορετικές συλλογικές δράσεις.
Το θέατρο που επιλέχθηκε ήταν το αρχαίο θέατρο Ζέας. Τα παιδιά συνέλεξαν πληροφορίες για το θέατρο και τις συζητήσαμε στην τάξη. Παράλληλα, μελετήσαμε την τέχνη του αρχαίου θεάτρου και παρακολουθήσαμε οπτικό υλικό. Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε δύο διαφορετικές παρουσιάσεις (μία ανά τμήμα) και συγκεκριμένα με τα ψηφιακά εργαλεία sway και powerpoint.
Η υλοποίηση του εγχειρήματος ήταν συλλογική και γεμάτη με ενθουσιασμό εκ μέρους των παιδιών. Στόχος ήταν η επαφή με την ιδέα της πολιτιστικής κληρονομιάς και η διερεύνηση ενός σπουδαίου μνημείου, ενός αρχαίου θεάτρου. Επιπλέον, η επιλογή του αρχαίου θεάτρου Ζέας δεν ήταν τυχαία καθώς πρόκειται για ένα θέατρο στην ευρύτερη «γειτονιά» του σχολείου, συνεπώς τα παιδιά το γνώρισαν και το πρόσθεσαν στον πολιτιστικό τους χάρτη.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής Μαρίας Φραγκούλη.
Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση που ετοίμασαν οι μαθητές, εδώ.
Επισκεφτείτε την σελίδα του Διαζώματος Generation D και ενημερωθείτε για τις δράσεις των μαθητών!