Στρατηγικό σχέδιο ενοποίησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Ερέτριας
Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου και του Mουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης από πυρκαγιά
ΥΠΠΟ: Σχέδιο ενοποίησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Ερέτριας
Τίτλος: Έγκριση από τον Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας της επικαιροποιημένης Στρατηγικής και του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Λιμνών και Ποταμών Δυτικής Μακεδονίας.
Έγκριση της Στρατηγικής «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Διαδρομής Πολιτισμού – Τουρισμού στη Θεσσαλία»
MEET YOUR MAKERS & ΕΥΒΟΙΑ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ
H δράση MEET YOUR MAKERS, ο καθρέφτης των μικρών Ελλήνων παραγωγών, πραγματοποίησε στις 3-6 Ιουνίου το δεύτερο οδοιπορικό γευσιγνωσίας, αυτή τη φορά στη Β. Εύβοια. Δεκαπέντε Έλληνες δημοσιογράφοι και bloggers, κυρίως από το χώρο της γαστρονομίας, δοκίμασαν προϊόντα εικοσιοκτώ παραγωγών. Μοιράστηκαν τις εμπειρίες της παραγωγής, μικρές αληθινές ιστορίες γεύσης και άκουσαν για τα μετά τη φωτιά προβλήματα, καθώς και τα μελλοντικά τους σχέδια. Η τριήμερη περιήγηση έγινε μεθοδευμένα, έτσι ώστε το καθημερινό μενού να περιλαμβάνει μόνο τοπικά φαγητά και εδέσματα, κίνηση που η Meet Your Makers προβάλλει σαν μελλοντικό τουριστικό πλάνο για όλη την Ελλάδα.
Συμμετείχαμε σε γευσιγνωσία λαδιού, δοκιμάσαμε μέλι τεσσάρων μελισσοτρόφων, τυροπιτάρια, βούτυρο και γαλακτοκομικά από τρεις φάρμες, αλίπαστα και κρεατικά, όσπρια, ζυμαρικά, ελιές και λάδι από τέσσερις παραγωγούς, μανιτάρια συνοδευόμενα από μπύρες Εύβοιας, μαγειρεμένα και αποξηραμένα σύκα από τρεις παραγωγούς και τοπικά κρασιά και τσίπουρο. Σε όλα τα γεύματα οι μικροί παραγωγοί, το κλειδί όλης της όλης δράσης, ήταν μαζί μας για να μας κατευθύνουν ακόμη περισσότερο στις γεύσεις τους.
Ανάμεσα στις συναντήσεις, έγινε επίσκεψη στους καταρράκτες του Δρυμώνα και στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ. Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην έκθεση με ασπρόμαυρες φωτογραφίες μικρών παραγωγών μέσα από τη συλλογή του Γιώργου Ζαρζώνη, που οργάνωσε το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» με χορηγό τον Σύνδεσμο Παραγώγων και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), στο πλαίσιο του προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας: «ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ».
Το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε με γευσιγνωσία κρασιού και pairing της Cocoowa Chocolate με κρασί και παλαιωμένο τσίπουρο.
Δείτε στη συνέχεια φωτογραφικό υλικό από τη δράση: