Το Ίδρυμα Μποδοσάκη παρουσιάζει το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα
Η κλιματική κρίση στο επίκεντρο της 7ης συνάντησης του Άνω Διαζώματος
«ΔΕΣΜΟΙ. Χαρτογραφώντας ιστορίες που μας συνδέουν με τον Έβρο» – Ένα νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον Έβρο
3ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας
Passion/Πάθος: Το 4o Musikaloy Festival
Την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το συνέδριο του Σ.Ε.Β. με θέμα «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας: Ο δρόμος για την Ανάπτυξη».
Κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να προσδιοριστεί ο απαιτούμενος Οδικός Χάρτης και οι προϋποθέσεις, προκειμένου η χώρα μας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής και να πετύχει τη μετάβασή της σε μια ανταγωνιστική ψηφιακή οικονομία. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ειδικής μελέτης που εκπόνησε η εταιρεία Accenture, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, σχετικά με την ψηφιακή ωριμότητα της Ελλάδας, την κατάταξή της στο διεθνές οικονομικό πεδίο. Επίσης, θα παρουσιαστεί δέσμη προτάσεων πολιτικής για το τι πρέπει να γίνει, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα. Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα μιλήσουν με βασικό μήνυμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός αποτελεί όρο επιβίωσης και ευκαιρία ανάπτυξης για τις σύγχρονες οικονομίες».
Στο πλαίσιο του παραπάνω συνεδρίου την Παρασκευή και ώρα 16:30 μ.μ.. θα πραγματοποιηθεί μία παράλληλη συνεδρία με θέμα «Η ψηφιακή σύζευξη του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας ως ευκαιρία ανάπτυξης». Γνωρίζοντας ότι η ψηφιακή τεχνολογία έχει καταστεί πλέον απαραίτητο όχημα για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και τη συνάντηση των ανθρώπων με τα μνημεία, στη συνεδρία αυτή θα παρουσιαστεί η μελέτη «Ψηφιακή Στρατηγική για τον πολιτισμό 2016 – 2022», την οποία ανέθεσε το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και εκπόνησε η εταιρεία PostScriptum, με χρηματοδότηση ύψους 50.000 ευρώ, από τον όμιλο Ο.Τ.Ε.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αυτής θα μιλήσουν οι κ.κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Γιάννης Κωνσταντινίδης, Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού και Παρόχων του Ομίλου ΟΤΕ, Κώστας Κωνσταντινίδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας PostScriptum, Δημήτρης Παντερμαλής, Καθηγητής Αρχαιολογίας, Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας-Αττικής-Αργοσαρωνικού, Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AIROTEL, Νικόλαος Βογιατζής, Συνιδρυτής, Chief Development & Operations Officer του CORALLIA. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο κ. Νίκος Βατόπουλος, Δημοσιογράφος.
Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει οι ομιλητές θα επιχειρήσουν να φωτίσουν τα αίτια που έχουν καθυστερήσει την ψηφιακή σύζευξη του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας, καθώς και της δυναμικής που μπορεί να ξεδιπλωθεί σε όλους τους τομείς, εφ’ όσον αυτά τα αίτια ξεπεραστούν.
Η ψηφιακή εποχή είναι η μεγάλη ελπίδα να αρθούν αυτές οι παθογένειες.
Οι ψηφιακές πολιτικές και οι ψηφιακές εφαρμογές (π.χ. ηλεκτρονικό εισιτήριο) μπορούν να αλλάξουν τα σημερινά στερεότυπα και να μας οδηγήσουν στη μαγεία των συνεργειών και των ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ στον πολιτισμό:
ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΛΛΑΔΑ
Είναι το οραματικό πλαίσιο της νέας εποχής.