Καλαμάτα: Από την Ανασυγκρότηση στην Πρωτοπορία
Όταν η καινοτομία συναντά την αγάπη για τον τόπο: Η επιτυχία της Εβροφάρμα φωτίζει τον Έβρο
Να σας τα πούμε; Τα Διαζωματικά Κάλαντα και το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων για το 2025
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2025»
«ΕΒΡΟΣ-ΜΕΤΑ». Ξεκινά η υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Έβρου
10 Μαΐου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το διάστημα από Τρίτη 19 έως και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 παραβρέθηκε στην Ουάσιγκτον αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ», με στόχο την προβολή του έργου του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την ανάδειξη αρχαίων ελληνικών θεάτρων.
Η αντιπροσωπεία αυτή αποτελείτο από τους κ.κ. Σταύρο Μπένο, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Βασίλειο Λαμπρινουδάκη, Ομότιμο Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας και γενικό γραμματέα του Δ.Σ. του Σωματείου, Ευδόκιμο Φρέγκογλου, 3D Generalist και υπεύθυνο Πολυμεσικών Εφαρμογών του Σωματείου, Κασσιανή Μπένου, στέλεχος Πολιτιστικής Διαχείρισης και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του σωματείου, Πολυξένη Ράδου αρχαιολόγο, μεταφράστρια και ιδρυτικό μέλος του σωματείου και Μάνο Καστρινάκη, υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του σωματείου.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία δύο εκδηλώσεις παρουσίασης του Διαζώματος στην Ουάσιγκτον: η πρώτη την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στη “The World Bank” και η δεύτερη την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 στο Georgetown University.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης εκδήλωσης οι κ.κ. Σταύρος Μπένος, Βασίλης Λαμπρινουδάκης και Ευδόκιμος Φρέγκογλου παρουσίασαν σε στελέχη του Οργανισμού “The World Bank” το έργο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», καθώς και τα προγράμματα που αυτό υλοποιεί, τα οποία έχουν ως στόχο αφ’ ενός την αποκατάσταση των αρχαίων θεάτρων, αφ’ ετέρου την ένταξή τους στη σύγχρονη ζωή και τη συνάντησή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εκδήλωσης στο Georgetown University, η οποία είχε ως θέμα: «Αρχαία Ελληνικά θέατρα σε σύγχρονα τοπία: επιβίωση (σωτηρία-αποκατάσταση), πρακτικές, αναβίωση (συνάντηση με τη σύγχρονη δημιουργία) και επανερμηνεία (συνάντηση με όλο το φαινόμενο της ζωής, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης), οι κ.κ. Σταύρος Μπένος και Ευδόκιμος Φρέγκογλου ανέπτυξαν το έργο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», αναφερόμενοι συγκεκριμένα στις τρεις πτυχές: επιβίωση, αναβίωση και επανερμηνεία.
Επίσης, ο κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης παρουσίασε το «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου», που υλοποιείται την τρέχουσα περίοδο και έχει ως στόχο την οργάνωση ενός παγκόσμιου ταξιδιού από τη μαγική στην πραγματική ιατρική και στο περιβάλλον της ίασης.
Τέλος, σε δείπνο που οργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 21 Απριλίου οι κ.κ. Κασσιανή Μπένου και Ευδόκιμος Φρέγκογλου παρουσίασαν σε Νέους που εργάζονται και δραστηριοποιούνται στην Ουάσιγκτον το πρόγραμμα του Διαζώματος. Στο επίκεντρο της συζήτησης που αναπτύχθηκε, και με το πέρας των παρουσιάσεων, βρέθηκε η διεθνοποίηση του Σωματείου και διατυπώθηκαν ιδέες για την εφαρμογή ενός μοντέλου διάδοσης του έργου του Διαζώματος στην Αμερική.
Το ταξίδι στις Η.Π.Α μεταλαμπάδευσε την κεντρική ιδέα του Διαζώματος (τα μνημεία στο κέντρο της ζωής, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης) σε πολύ σημαντικούς οργανισμούς με διεθνή εμβέλεια. Ο Παγκόσμιος διάλογος τόσο σε οικονομικούς, όσο και σε ακαδημαϊκούς κύκλους, αναζητά ολιστικές προσεγγίσεις στη διαχείριση του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» φιλοδοξεί να συμμετάσχει σε αυτό το διάλογο με όλες του τις δυνάμεις, έχοντας ως προμετωπίδα το Ανω Διάζωμα και ως όχημα ένα διεθνές δίκτυο νέων που σκοπεύει να δημιουργήσει.
Δείτε, φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ στη World Bank και στo Πανεπιστήμιο του Georgetown :