Καλαμάτα: Από την Ανασυγκρότηση στην Πρωτοπορία
Όταν η καινοτομία συναντά την αγάπη για τον τόπο: Η επιτυχία της Εβροφάρμα φωτίζει τον Έβρο
Να σας τα πούμε; Τα Διαζωματικά Κάλαντα και το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων για το 2025
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2025»
«ΕΒΡΟΣ-ΜΕΤΑ». Ξεκινά η υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Έβρου
Την παρασημοφόρηση των καθηγητών Πέτρου Θέμελη και Νικόλαου Σταμπολίδη, με το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος, έκανε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
«Το παράσημο αυτό- το ανώτερο που απονέμεται σε τέτοιες περιπτώσεις- σας απονέμεται για το σύνολο του ακαδημαϊκού σας έργου, ιδίως, όμως, για την ανασκαφική δραστηριότητά σας στην Αρχαία Μεσσήνη. Διότι η δική σας σκαπάνη, και των συνεργατών σας, έφερε και φέρνει στο φως έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Λεκάνης της Μεσογείου. Δίνοντάς σας το παράσημο θέλω να σας τονίσω και κάτι άλλο, το οποίο σάς το είπα στην Αρχαία Μεσσήνη: Η Πολιτεία, και σε ανταμοιβή των εργασιών σας, οφείλει να διαμορφώσει εκεί και το ανάλογο μουσείο. Και εύχομαι αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό. Θέλω να γνωρίζετε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν, ώστε αυτό να καταστεί σύντομα πράξη.
Συγχαρητήρια θερμά και καλή δύναμη για τη συνέχεια, γιατί είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε για πολλά χρόνια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στο καθηγητή Π. Θέμελη.
«Κύριε Σταμπολίδη, το παράσημο αυτό σάς απονέμεται για το σύνολο του ακαδημαϊκού σας έργου, αλλά η έμφαση δίδεται στην ανασκαφική σας δραστηριότητα στην Ελεύθερνα. Σε έναν αρχαιολογικό χώρο, όπου και λόγω εποχής τα ευρήματα μάς οδηγούν από την περίοδο του Μύθου στην περίοδο της Ιστορίας. Και είναι σημαντικό ότι χάρη σε αυτήν την ανασκαφή γνωρίζουμε, πια, πολύ περισσότερα από όσα πριν, για μία εποχή που πραγματικά είναι από τις πιο εμβληματικές της ελληνικής ιστορίας, λόγω του Ομήρου και όχι μόνο. Επίσης, θα ήθελα εδώ να τονίσω ότι η συμβολή σας στη δημιουργία του εντυπωσιακού Μουσείου της Ελεύθερνας ήταν σημαντική, αφού λειτουργήσατε και σαν καταλύτης της ανέγερσης και έναρξης λειτουργίας του. Το Μουσείο της Ελεύθερνας έχει πολυάριθμους επισκέπτες μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Είναι αυτό που λείπει στην Αρχαία Μεσσήνη, όπως τόνισα προηγουμένως. Συγχαρητήρια θερμά και καλή συνέχεια, γιατί γνωρίζω ότι και εσείς θα συνεχίσετε για πολλά ακόμη χρόνια. Και εύχομαι να σας μιμηθούν και οι συνεχιστές σας, όπως και εσείς είστε άξιοι συνεχιστές, και οι δυο σας, του Μανόλη Ανδρόνικου», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, παρασημοφορώντας τον καθηγητή Ν. Σταμπολίδη.