Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος «Ακούμε τους Νέους 2025»
«ΕΒΡΟΣ-ΜΕΤΑ». Ξεκινά η υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Έβρου
ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: Επελέγη ο ανάδοχος για τον νέο μεγάλο οδικό άξονα Στροφυλιά – Ιστιαία
ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: Ξεκίνησε η αναδάσωση με μαύρη πεύκη για το Νέο Δάσος στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Λίμνης
Το Ίδρυμα Μποδοσάκη παρουσιάζει το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» προωθεί σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου στον Ορχομενό Βοιωτίας, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρία κορυφαία μνημεία: το αρχαίο θέατρο, το Μυκηναϊκό Ταφικό μνημείο (γνωστό και ως «Θησαυρός του Μινύου»), καθώς και την Παναγία της Σκριπούς, κορυφαίου βυζαντινού ναού του 10ου αιώνα. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας, το οποίο θα συμβάλλει, αφ’ ενός στη συντήρηση και ανάδειξη των τριών αυτών μνημείων, αφ’ ετέρου στη σύνδεσή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ανέθεσε όλες τις απαιτούμενες μελέτες για τη δημιουργία του αρχαιολογικού πάρκου, με χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον «κουμπαρά» του αρχαίου θεάτρου. Τις μελέτες του αρχαιολογικού πάρκου εκπόνησε η μελετητική εταιρεία «ΠΛΕΙΑΣ Α.Ε.» και οι συνεργάτες της, με επιβλέποντα τον αρχιτέκτονα – πολεοδόμο, κο Δημήτρη Διαμαντόπουλο, ενώ τη μελέτη αποκατάστασης του θεάτρου εκπόνησε ο αρχιτέκτων – μηχανικός, κος Θεμιστοκλής Μπιλής. Οι μελέτες εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και καταβάλλεται πλέον προσπάθεια για την υλοποίησή τους μέσω της ένταξής τους σε Πρόγραμμα Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα και τα μνημεία της φύσης της Στερεάς Ελλάδας.
Το video, το οποίο επιμελήθηκε ο κος Ευδόκιμος Φρέγκογλου σε συνεργασία με τον κο Δημήτρη Διαμαντόπουλο, οπτικοποιεί σε τρισδιάστατη μορφή το αρχαιολογικό πάρκο του Ορχομενού Βοιωτίας και τις διαμορφώσεις που αυτό θα περιλαμβάνει, προσφέροντας μια μικρή γεύση από την εικόνα του μέλλοντος του Ορχομενού.
Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους: Τον κ. Τ. ΚΟΥΙΜΤΖΟΓΛΟΥ για την Μοντελοποίηση γεωμετρίας του αρχαίου θεάτρου, τον κ. Α. ΧΕΙΛΑΚΗ για το Speakage και τέλος τον κ. Ε. ΛΕΚΚΑ για την επίβλεψη του όλου project.