Πρόοδος Εργασιών

Γεωφυσικές Έρευνες
Απαλλοτριώσεις
Ανασκαφές
Μελέτες Αποκατάστασης
Εργασίες Αποκατάστασης

Γρήγορη μετάβαση

Τελεστήριο Ελευσίνας

Περιγραφή
Πολυμέσα
Χρηματοδοτήσεις
Τα νέα του θεάτρου

Σύμφωνα με την παράδοση το πρώτο Τελεστήριο κτίστηκε στη Μυκηναϊκή εποχή για να χρησιμεύσει ως κατοικία της Δήμητρας. Αργότερα αποτέλεσε την αίθουσα, όπου αναπαριστάνονταν γεγονότα σχετικά με τη ζωή της Δήμητρας και της Κόρης και εμυούντο οι πιστοί στα μυστήρια.

Τα σημερινά ερείπια του Τελεστηρίου ανήκουν στις τέσσερις τελευταίες οικοδομικές φάσεις. Το τετράγωνο σχήμα του οφείλεται στο σχέδιο που εκπόνησε ο Ικτίνος, το οποίο όμως δεν ολοκληρώθηκε. Στη μεταπερίκλεια περίοδο τρεις αρχιτέκτονες συνέχισαν την ανοικοδόμησή του.

Σε κάθε μια από τις πλευρές του Τελεστηρίου υπήρχαν οχτώ σειρές βαθμίδων, από τις οποίες οι μυούμενοι παρακολουθούσαν τα μυστήρια.

Μαθητές - ξεναγοί στους χώρους θέασης και ακρόασης της Ελευσίνας

Το σχολείο μας, αγκάλιασε με θέρμη τη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» που πρότεινε το «Διάζωμα» και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την ενέταξε στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο». Στο πλαίσιο της δράσης αυτής που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν, να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν τα αρχαία θέατρα, οι μαθητές μας υιοθέτησαν τους χώρους θέασης και ακρόασης της Ελευσίνας.
23/4/2015

ΌνομαΗμερομηνίαΠοσό (€)
ΘΕΟΓΝΩΣΙΑ ΜΩΡΑΙΤΑΚΗ 01/02/202170.00
ΜΕΛΙΤΙΝΗ ΡΩΣΣΩΝΗ15/12/201710.00
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΖΩΜΑ100.00
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ 8.00
Σύνολο
€188.00
Υπόλοιπο
€188.00
ΠεριγραφήBudgetTargetRemarks
Μελέτη αποκατάστασης20.000.0020.000.00

Χορηγοί Θεάτρων