Γρήγορη μετάβαση

Κύκλος: «Πολιτιστική Διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου»

Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Μπένος ΣταύροςΣουέρεφ ΚωνσταντίνοςΓιούνη ΠαρασκευήΚατσούδας Πέτρος

28 Ιανουαρίου 2020

 

μεγαρο-2020

blod

Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ξεκίνησαν ένα νέο οδοιπορικό σε αρχαία και ρωμαϊκά θέατρα για το έτος 2020 με τρεις νέες διαλέξεις. Καθώς το 2020 θα έχει ως επίκεντρο την «Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου», ο νέος κύκλος εκδηλώσεων θα έχει ως πυρήνα την Διαδρομή της Ηπείρου.

Στον νέο κύκλο εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί η πορεία αναστήλωσης των αρχαίων θεάτρων – κόμβων της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου, τα οποία είναι το Αρχαίο θέατρο Δωδώνης, Κασσώπης, Νικόπολης, Αμβρακίας και Γιτάνων. Ομιλητές θα είναι οι Έφοροι, οι μελετητές και οι επιβλέποντες των έργων.

Στην πρώτη εκδήλωση με τίτλο «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Αρχαίο θέατρο Δωδώνης», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, ομιλητές ήταν οι:

Κώστας Ι. Σουέρεφ, Δρ Αρχαιολογίας, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, με θέμα «Η πρόκληση της Δωδώνης»
Δρ. Παρασκευή Γιούνη, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων, Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Επικεφαλής της ομάδας επίβλεψης του έργου, με θέμα «Συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων της Δωδώνης-Φάση Α΄: ένα έργο σε εξέλιξη»
Πέτρος Κατσούδας, Πολιτικός Μηχανικός της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και μελετητής του έργου, με θέμα «Αποκατάσταση του θεάτρου της Δωδώνης: Δυσκολίες και Προβληματισμοί πάνω στην μελέτη ενός μνημείου με πολλές ιδιαιτερότητες».

Προλόγισε ο Πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος.