Γρήγορη μετάβαση

Με 1,9 εκ. ευρώ από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Μικροθηβών

Σχετικά Θέατρα

Με 1,9 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός το έργο για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών (Μικροθηβών). Ο Περιφερειάρχης έδωσε την έγκριση για την ένταξη του έργου «Στερέωση, Αποκατάσταση κι ανάδειξη Αρχαίου Θέατρο Φθιωτίδων Θηβών» στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, υλοποιώντας με τον τρόπο αυτό τον από κοινού με την υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη στρατηγικό σχεδιασμό  για την αποκατάσταση του μνημείου και την απόδοσή του στην τοπική κοινωνία.

Η διαδρομή για την ωρίμανση της αναστήλωσης αυτού του σημαντικού μνημείου είναι μακρά, περιπετειώδης και γοητευτική. Συγχρόνως, αποτελεί και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της δύναμης και της μαγείας των συνεργειών στη χώρα μας. Επί δέκα χρόνια γίνονται αδιάκοπα ενέργειες για την αποκατάσταση του θεάτρου με συντονισμένες προσπάθειες της τοπικής (Δήμοι Βόλου και Ν. Αγχιάλου) και περιφερειακής αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Θεσσαλίας), του Υπουργείου Πολιτισμού, του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών, της εθελοντικής περιβαλλοντικής ομάδας Αλμυρού «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μικροθηβών Φθιώτιδες Θήβες» και των ενεργών πολιτών.

Στη συλλογική αυτή προσπάθεια το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», από το 2009, αποτελεί σταθερό εμψυχωτή και συντονιστή. Ψυχή της προσπάθειας αυτής  είναι και ο κ. Μάκης Τσάμης, ιδρυτικό μέλος του Διαζώματος, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στην κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων για την ανάδειξη του μνημείου (βλ. εδώ).

Στο παραπάνω πλαίσιο, αποκορύφωμα  της συλλογικής προσπάθειας για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου στις Μικροθήβες,  υπήρξε η συνδιοργάνωση τον περασμένο Νοέμβριο ενημερωτικής εκδήλωσης-ημερίδας με τίτλο: «Μικροθήβες, η ιστορία μου». Με τη συνεργασία της Κοινότητας Μικροθηβών, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μικροθηβών Φθιώτιδες Θήβες», της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Β. Σποράδων και τη συμβολή του Διαζώματος, η εκδήλωση αποτέλεσε ένα γεγονός που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και τροφοδότησε σημαντικές εξελίξεις για την δρομολόγηση της αποκατάστασης του θεάτρου.

  • Στιγμιότυπο από τις εργασίες που πραγματοποιούνται από την ομάδα «Εν Δράσει» και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών στο αρχαίο θέατρο Φθιωτίδων Θηβών (2012)
  • Γενική άποψη της ορχήστρας και της σκηνής από το κοίλο
  • Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κύριος Κώστας Αγοραστός
  • Τρισδιάστατη απεικόνιση του θεάτρου από την εκδήλωση ''Κρυμμένα κοχύλια :Aρχαίο θέατρο Φθιωτίδων Θηβών'' (2016)

Μπορείτε στη συνέχεια να διαβάσετε δημοσιεύματα σχετικά με την ένταξη του θεάτρου στο ΕΣΠΑ:

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών – e-thessalia.gr

Aποκατάσταση θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών. Εντάσσεται με 1,9 εκ. ευρώ – almyros.gr

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτιδών Θηβών – pagasitikosnews.com

1,9 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ανάδειξη του νεολιθικού και μυκηναϊκού οικισμού του Διμηνίου – thessaly.gov.gr

Ποσό 1,9 εκ. ευρώ για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Διμηνίου – ΕΡΤ

Ο πολιτισμός δίνει προστιθέμενη αξία στη Θεσσαλία (28/01/2020) – Θεσσαλία Τηλεόραση (στο 14.30’)

Οδικός χάρτης για νέα έργα πολιτισμού 20 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία –  larissanet.gr

Νεα πρόσκληση για έργα πολιτισμού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – almyrospress.gr

Εκδήλωση “Μικροθήβες, η ιστορία μου” στο Δημοτικό Σχολείο Μικροθηβών –volos.ert