Γρήγορη μετάβαση

Δημόσια Διαβούλευση για την Πολιτιστική Διαδρομή της Νάξου (video)

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020  ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» πραγματοποίησαν διαδικτυακή εκδήλωση για την έναρξη της ηλεκτρονικής – δημόσιας διαβούλευσης, για το πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού «Πολιτιστική Διαδρομή στο νησί της Νάξου».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υποστήριξης που προσφέρει το «ΔΙΑΖΩΜΑ» στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το σχεδιασμό μιας Πολιτιστικής Διαδρομής στο νησί που θα ενοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πολιτιστικό του πλούτο, θα αποτυπώνει τη διαχρονική του ιστορία, τον πλούσιο πρωτογενή τομέα και την δραστήρια τοπική επιχειρηματικότητα και θα δίνει έμφαση στην ενδοχώρα του νησιού, χωρίς να αποκλείει το τουριστικό νοτιοδυτικό παραλιακό μέτωπο.

Στόχος της διαβούλευσης ήταν  η ενημέρωση των συμμετεχόντων και του κοινού της Νάξου για τη μελέτη αναπτυξιακού σχεδιασμού (masterplan) και marketing για την οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής Νάξου, την οποία ανέθεσε το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» στο μελετητικό γραφείο ΣΤΑΔΙΟΝ Α.Ε. και στον Δρ. Δημήτριο Κούτουλα, Σύμβουλο Τουριστικής Ανάπτυξης και Επίκουρο Καθηγητή Τουριστικού Management στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η ανάθεση έγινε χάρη στη σπουδαία χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, ύψους 20.000 ευρώ και της Aegean Airlines, ύψους 20.000 ευρώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαβούλευση στο παρακάτω video: