Γρήγορη μετάβαση

«Πολιτιστική Διαδρομή “Μορέας”: ένα ταξίδι από τις αρχαίες στις σύγχρονες πόλεις»

Με πολλή χαρά και συγκίνηση σας παρουσιάζουμε την «Πολιτιστική Διαδρομή “Μορέας”: ένα ταξίδι από τις αρχαίες στις σύγχρονες πόλεις», η οποία είναι ένα προϊόν συλλογικής εργασίας των στελεχών του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». Η μελέτη αυτή εμπεριέχει όλο το συσσωρευμένο πνευματικό κεφάλαιο του Διαζώματος για τα ολιστικά προγράμματα και αποτελεί ένα μεθοδολογικό εργαλείο για το κτίσιμο της πολιτιστικής διαδρομής.

H «Πολιτιστική Διαδρομή “Μορέας”: ένα ταξίδι από τις αρχαίες στις σύγχρονες πόλεις» επιθυμούμε να λειτουργήσει σαν μια «ομπρέλα» που θα συγκεντρώσει όλο το πνευματικό και επιχειρησιακό κεφάλαιο που αναπτύσσεται με τρόπο δυναμικό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα το μετουσιώσει μέσα από ένα σχεδιασμό Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης σε ρεύμα προόδου και σε όχημα διαμόρφωσης μιας ανανεωμένης πολιτισμικής ταυτότητας της Πελοποννήσου.

Η  παραπάνω Πολιτιστική Διαδρομή, είναι μια πολυεπίπεδη και ολιστική πρόταση πολιτιστικού τουρισμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία θα έχει ως επίκεντρο 8 αστικά σύνολα με διαχρονική ιστορική και πολιτιστική συνέχεια και επιπλεόν, θα συνδέει τους δύο συγκοινωνιακούς άξονες της Περιφέρειας, τον αυτοκινητόδρομο “Μορέα” με την “Ολυμπία Οδό”.

Πιο συγκεκριμένα, η πρότασή μας  θα επιχειρήσει να «παντρέψει» με δεξιοτεχνία τα μοναδικά πολιτιστικά μνημεία της Πελοποννήσου, με το εντυπωσιακό φυσικό της τοπίο, τα σπάνια οικοσυστήματά της, την πλούσια γαστρονομική της παράδοση και τη σύγχρονη παραγωγή και δημιουργία. Στόχος είναι επίσης, να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, καθώς και τον αγροδιατροφικό τομέα, ενισχύοντας παράλληλα τη δημιουργία δυναμικών επιχειρήσεων για την παραγωγή και ανάδειξη των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων αγροδιατροφής της Περιφέρειας.

Το όλο εγχείρημα θα έχει, όπως είναι φυσικό, στον πυρήνα του τη φροντίδα και αποκατάσταση των μνημείων της Περιφέρειας, τοποθετώντας τα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία που διέπει το ΔΙΑΖΩΜΑ, στο «κέντρο της ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης».

  • Ο χάρτης που αποτυπώνει τη σύνδεση της Διαδρομής Ολυμπίας με την Πολιτιστική Διαδρομή ΜΟΡΕΑ

Σας προσκαλούμε να διαβάσετε το κείμενο – μελέτη στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

«Πολιτιστική Διαδρομή “Μορέας”: ένα ταξίδι από τις αρχαίες στις σύγχρονες πόλεις»