Γρήγορη μετάβαση

1η Επιστολή για την 14η Γενική Συνέλευση του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ” | 1-3 Οκτωβρίου 2021-Καλαμάτα & Αρχαία Μεσσήνη

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2021

 

Αγαπητά μας μέλη,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η 14η Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 έως την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στην Καλαμάτα και την Αρχαία Μεσσήνη.

Φέτος, η Γενική μας Συνέλευση συνδιοργανώνεται με το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου», το οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη διαρκή του στήριξη και αγάπη προς το Σωματείο μας.

  • Εικ. 1η Γενική Συνέλευση του Σωματείου στην Αρχαία Μεσσήνη.

Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία του κορωνοϊού, η Γενική μας Συνέλευση τον ερχόμενο Οκτώβριο θα είναι διαφοροποιημένη και προσαρμοσμένη στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό το «ΔΙΑΖΩΜΑ» έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις για την προστασία των μελών του.

Συγκεκριμένα:

  1. Έχει συσταθεί ήδη στο Σωματείο ειδική Επιτροπή για τις ανάγκες της 14ης Γενικής Συνέλευσης, η οποία απαρτίζεται από τους κ. Δήμητρα Ψαρούλη, πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας και κ. Ευθύμιο Τσάμη, ιατρό, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου. Αποστολή της Επιτροπής είναι να ελέγχει καθημερινά την τήρηση των απαραίτητων μέτρων.
  2. Στη Γενική Συνέλευση θα συμμετέχουν αυστηρά μόνο τα μέλη που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, δηλαδή και με τις δύο δόσεις του εμβολίου. Το ίδιο θα ισχύει και για τους συνοδούς των μελών.
  3. Η συμμετοχή των μελών και των συνοδών τους θα επιβεβαιώνεται με την προσκόμιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.
  4. Στη Γενική Συνέλευση θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία τόσα άτομα όσα θα επιτρέπονται σύμφωνα με τους κανονισμούς που θα ορίσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την περίοδο εκείνη και τα υπόλοιπα μέλη θα συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης. Για το σκοπό αυτό το «ΔΙΑΖΩΜΑ» θα φροντίσει για τον σχεδιασμό ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας.

Όπως, καταλαβαίνετε, η διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης απαιτεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έναν δύσκολο προγραμματισμό και μία ακόμα πιο προσεκτική προσέγγιση, καθώς είναι απαραίτητο να εξασφαλίσουμε ότι τηρούνται στο έπακρο όλα τα μέτρα για την ασφάλεια όλων μας.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά να μας δηλώσετε το «ενδιαφέρον» για τη συμμετοχή σας ή μη στη Γενική μας Συνέλευση, κάνοντας «κλικ» στο παρακάτω πεδίο «ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΩ» ή «ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΩ», μέχρι την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021.

Είναι πολύ σημαντικό να μας ενημερώσετε μέχρι την παραπάνω προκαθορισμένη ημερομηνία,  καθώς  ο αριθμός των συμμετεχόντων θα αποτελέσει το κριτήριο για το σχεδιασμό της διοργάνωσης και επιπλέον θα μας βοηθήσει, προκειμένου να κάνουμε τον βέλτιστο προγραμματισμό του τριημέρου.

Συγκεκριμένα, η ανταπόκρισή σας θα καθορίσει επιλογές που αφορούν την κράτηση των απαραίτητων δωματίων στα ξενοδοχεία της Καλαμάτας, την επιλογή για τον τρόπο μετακίνησης των μελών  (με πούλμαν ή με ιδιωτικά μέσα), την πραγματοποίηση ή μη των ξεναγήσεων στην Αρχαία Μεσσήνη και την οργάνωση εκδηλώσεων (έκθεση, συναυλία κ.α.).

Οι τελικές αποφάσεις που αφορούν τον παραπάνω προγραμματισμό θα οριστικοποιηθούν την 1 Σεπτεμβρίου 2021 και θα συμβαδίζουν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ορίσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το φθινόπωρο, οπότε και θα σας ενημερώσουμε για τα νέα δεδομένα.

Eπιπλέον, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πέρα από τα καθιερωμένα θέματα που προβλέπονται από το καταστατικό του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», θα προτείνουμε και την εκ νέου τροποποίησή του και συγκεκριμένα του Άρθρου 5 – «Επικοινωνία του Σωματείου» προσθέτοντας μία επιπλέον παράγραφο, προκειμένου να ενσωματωθεί σε αυτό η καθιέρωση των τηλεδιασκέψεων για τις λειτουργικές και καταστατικές δράσεις του Σωματείου, καθώς και του Άρθρου 18 – «Διάλυση του Σωματείου», για τη διευκόλυνση  της διαδικασίας απόδοσης δωρεάς από ιδρύματα και φορείς από τις Η.Π.Α.

Η τροποποίηση, λοιπόν, θα γίνει με την προσθήκη των ακολούθων ως προς τον τίτλο και το περιεχόμενο:

Η παρουσία σας στη φετινή μας Γενική Συνέλευση, είτε φυσική, είτε διαδικτυακή, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς για να πραγματοποιηθεί η παραπάνω τροποποίηση του καταστατικού, χρειάζεται η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, για την οποία απαιτείται η παρουσία του 1/2 των ταμειακά εντάξει τακτικών μελών του Σωματείου και η πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων στη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 99 του Α.Κ.

Τέλος, σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της 14ης Γενικής μας Συνέλευσης, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.