Γρήγορη μετάβαση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η Συνάντηση με τους θεσμούς και τους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο από Παρασκευή 18 έως και Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 η 3η Συνάντηση με τους θεσμούς και τους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας. Ο τίτλος της τριήμερης συνάντησης ήταν: «Το Νέο Δάσος στο Κέντρο της Ζωής και της Βιώσιμης Ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας».

Για συμβολικούς λόγους η Συνάντηση έγινε στο Ξενοδοχείο «Thalatta Seaside» στην περιοχή της Αγίας Άννας, έναν τόπο που έχει πληγεί βαθιά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας καθώς σε συνέχεια μιας ευρείας δημόσιας διαβούλευσης οι μελετητές του Προγράμματος κατέληξαν στην πρώτη εξειδίκευση στρατηγικής και στον ενδεικτικό κατάλογο έργων, δράσεων και δικαιούχων ανα θεματική μελέτη. Με την παρουσίαση της πρώτης φάσης των μελετών εγκαινιάζεται η νέα φάση της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία θα οδηγήσει στη συγκρότηση της Ο.Χ.Ε. της Βόρειας Εύβοιας και στην έναρξη της υλοποίησης των έργων – φωτοδοτών.

Οι παρουσιάσεις και το σχετικό υλικό θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα evia.meta, ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά η τοπική κοινωνία και οι πολίτες της χώρας και να συμμετάσχουν ενεργά στη δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2022, οπότε και θα έχουν διαμορφωθει πλήρως όλες οι θεματικές μελέτες του Προγράμματος.

Το μεγάλο κεκτημένο του τριημέρου είναι η αποδοχή και υιοθέτηση του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας από την τοπική κοινωνία, ένας αναγκαίος παράγοντας για την εξασφάληση της βιωσιμότητας του Προγράμματος.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το  Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τη ΓΣΕΒΕΕ, που αποτελεί το θεσμικό σύμβολο των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον περιορισμό διάδοσης του covid-19.

Mπορείτε να δείτε περισσότερες  φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://flic.kr/s/aHBqjzHQ15

Δείτε ακόμη το report δημοσιότητας της εκδήλωσης: