Γρήγορη μετάβαση

Ολοκληρώθηκε η Περιοδεία του Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, κ. Σταύρου Μπένου στις πυρόπληκτες περιοχές

Από τις 9 έως και τις 13 Μαΐου 2022,  ο Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, κ. Σταύρος Μπένος πραγματοποίησε περιοδεία στις πυρόπληκτες περιοχές του νησιού, προκειμένου να αφουγκραστεί τη «φωνή» της τοπικής κοινωνίας, και να ενημερωθεί για τις ανάγκες  και τα αιτήματα της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Κυρίαρχος στόχος της περιοδείας ήταν οι πολίτες και οι φορείς της Βόρειας Εύβοιας να ενημερωθούν αναλυτικά για την πορεία του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και ειδικότερα για τις δράσεις και τα έργα που δρομολογούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη, και τα οποία θα διαμορφώσουν την αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος, της οικονομικής ζωής, και του κοινωνικού ιστού των περιοχών.

Στο παραπάνω πλαίσιο ο κ. Μπένος συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του πραγματοποίησαν συναντήσεις με: τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, τον Μητροπολίτη Χαλκίδας, κ. Χρυσόστομο, τον Αντιπεριφερειάρχη  Ευβοίας κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Ευάγγελο Κούκουζα και τη Σύμβουλο του κ. Κούκουζα, κ. Ελευθερία Τσαγκαράκη, τους δύο Δημάρχους, κ. Γιάννη Κοντζιά και κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη, τη διοίκηση και μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δασαρχείου Λίμνης, εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Περιφερειακό Τμήμα Εύβοιας), και τους μελετητές κ. Δημήτρη Οικονόμου, κ. Βασίλη Γκοιμίση, κ. Στέλιο Τσακίρη, κ. Κώστα Ζέκκο,  κ. Αποστολίδη και τους μηχανικούς των δύο Δήμων. Επίσης, ο κ. Μπένος και οι συνεργάτες του συμμετείχαν σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας Αιδηψού.

Ο κ. Μπένος, πραγματοποίησε επίσης επισκέψεις σε σχολεία της περιοχής, όπως στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λίμνης, στο Δημοτικό Σχολείο Ωρεών, και στο Λύκειο Ιστιαίας. Εκεί, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους μαθητές το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, να συζητήσει μαζί τους και να «δουν» μαζί εικόνες αναγέννησης από το μέλλον του τόπου τους.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στη συνέχεια σχετικά δημοσιεύματα:

Μπορείτε να δείτε στη συνέχεια στιγμιότυπα από την περιοδεία του κ. Μπένου στη Β. Εύβοια