Γρήγορη μετάβαση

Κατατέθηκε το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Στερεάς Ελλάδας

Πηγή: ypaithros.gr

Για ένα αποτέλεσμα πολύμηνης καθημερινής δουλειάς, με γεμάτη και διαρκή ενημέρωση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα κάνει λόγο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το νέο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του 2022.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Περιφέρειας, μέσα από το Πρόγραμμα, κατέγραψαν τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες και τους αρμόδιους φορείς των αυτοδιοικητικών περιοχών. «Το Τουριστικό προϊόν είναι προσαρμοσμένο απόλυτα στις παγκόσμιες τάσεις και αποτελείται από δυναμικές κυλιόμενες δράσεις σε μια σταθερή τροχιά προβολής, εμπλουτισμένο με έργα ορόσημα για την επιπλέον βελτίωση του τουρισμού και όχι μόνο του σχεδιασμού, προεξάρχοντος του παρατηρητηρίου βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης», αναφέρει ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας, Ηλίας Μπουρμάς.

Όπως εξηγεί, «αξιοποιήσαμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία με αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας την παρελθούσα τριετία σε ποσοστό 81%.  Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε παρά να νοιώθουμε αισιόδοξοι και πάνω από όλα έτοιμοι για προσαρμογή στις δεδομένες και κυρίως, στις νέες συνθήκες της επόμενης ημέρας».

Στόχος όλης αυτής της υπόθεσης είναι η δημιουργία ενός προτύπου τουριστικού προορισμού, ολοκληρωμένης διαχείρισης. Σκοπός της προσπάθειας είναι η αξιοποίηση των διαθέσιμων εργαλείων, είτε χρηματοδοτικών, είτε τεχνολογικών, ώστε το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής να εντάσσεται στο διεθνές δίκτυο παρατηρητηρίων βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, προσαρμοσμένο στα δεδομένα της νέας εποχής.