Γρήγορη μετάβαση

Φούλη Τσιπτσή: “Αφήνουμε πίσω μας τον εφιάλτη της φωτιάς και ξεκινάμε καλλιέργεια της peperken, στον κάμπο της Ιστιαίας”

Πηγή: www.palmosev.gr

Ελπιδοφόρο μήνυμα από τον κάμπο της Ιστιαίας, στέλνει η Φούλη Τσιπτσή, που μαζί με την οικογένειά της αφήνει πίσω της τον εφιάλτη της φωτιάς, που τον Αύγουστο του ’21 της έκαψε 1.000 ρίζες ελιές και κατάστρεψε την συγκομιδή από 500 συκιές και ξεκινά να καλλιεργεί την peperken.

Μια νέα καλλιέργεια για τον κάμπο της Ιστιαίας, που στον διπλανό Δήμο συγκεκριμένα στον κάμπο του Μαντουδίου, όσοι την εμπιστεύτηκαν βγήκαν κερδισμένοι.

Είναι πολύ σημαντικό και παρήγορο, μετά από μια καταστροφή οι άνθρωποι ενωμένοι να σηκώνουν το ανάστημά τους και να παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Έτσι λέει και η Φούλη Τσιπτσή: “Πρώτη φορά, με όλη την οικογένεια και βοήθεια φίλων, ασχολούμαι με αυτές τις καλλιέργειες, γιατί οι ελιές που είχα με τα αδέλφια μου καήκανε κι έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε καινούργια καλλιέργεια. Μετά τη φωτιά επιμένουμε, μένουμε στον τόπο μας, μένουμε στα χωριά μας, μένουμε στη χώρα μας, επιμένουμε και προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα διαφορετικά, που να μας βοηθήσουν κι μας και τα παιδιά μας, ίσως στο μέλλον.

Όπως είχα και εγώ από τον πατέρα μου τις ελιές που δεν τις έχω πλέον, γιατί κάηκαν! Γι αυτό προσπαθούμε καινούργιες καλλιέργειες”

Πάρη Ντελκή

Δείτε το video