Γρήγορη μετάβαση

Evia meta …Ένας χρόνος μετά

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, από τις οποίες δοκιμάστηκε σκληρά σε σημαντικό βαθμό το εξαιρετικής ποιότητας φυσικό περιβάλλον της Βόρειας Εύβοιας.

Η καταστροφή επηρέασε αρνητικά την ταυτότητα της περιοχής ως οικιστικού πλέγματος και τουριστικού προορισμού ήπιας μορφής, και επίσης περιόρισε δραστικά το μέρος του τοπικού παραγωγικού συστήματος που εξαρτιούνταν από το δάσος (ξυλεία, ρητίνη, μελισσοκομεία) και τις παρακείμενες καλλιέργειες που κάηκαν.

Όλη η Διαζωματική οικογένεια στρατεύτηκε και έδωσε τον καλύτερό της εαυτό για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Συγκινητική υπήρξε η συνδρομή των Εταιρικών Μελών του Διαζώματος, από τα οποία καλύφθηκε το συνολικό κόστος εκπόνησης των 13 μελετών του Προγράμματος, που άγγιξε τα 2,5 εκ. ευρώ.

Σας παρουσιάζουμε, σήμερα, στη σελίδα του Evia Meta, την ενότητα «Ένας χρόνος μετά», που περιγράφει τους καρπούς μιας αδιάκοπης πνευματικής και βιωματικής διεργασίας μεταξύ των μελετητών, των θεσμών και κυρίως των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://evoia-meta.gov.gr/ena-xrono-meta