Γρήγορη μετάβαση

Ξενάγηση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας στο Θέατρο της Αρχαίας Σπάρτης

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: https://www.notospress.gr

Ξενάγηση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θοδωρή Βερούτη στο έργο αναβάθμισης του Θεάτρου, στην Αρχαία Σπάρτη

ΣΠΑΡΤΗ. Στον χώρο του Θεάτρου της Αρχαίας Σπάρτης βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θοδωρής Βερούτης, προκειμένου να «λάβει γνώση» για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξής του.

Λεπτομερής ξενάγηση
Η προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της ΕΦΑΛΑΚ, Μαρία Τσούλη και η Αρχαιολόγος, στέλεχος της ΕΦΑΛΑΚ, Χαρά Γιαννακάκη, υποδέχθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη, που συνοδευόταν από την καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας Όλγα Παλαγγιά, και τον ξενάγησαν στον χώρο του έργου, ενημερώνοντας με κάθε λεπτομέρεια για τη σειρά των επεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί αλλά και για αυτές που υπολείπονται, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Έργο προϋπολογισμού 1.600.000 €
Να σημειωθεί πως οι εργασίες του έργου περιλαμβάνονται στην ενταγμένη Πράξη, στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2021, «Αναβάθμιση του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης», προϋπολογισμού 1.600.000 €.

«Συγχαρητήρια» από Βερούτη
Ο αντιπεριφερειάρχης, εμφανώς ικανοποιημένος από την πορεία εξέλιξης του έργου, δήλωσε:

«Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, που κατάφεραν να το εντάξουν και να το χρηματοδοτήσουν, μέσα από την δράση “Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία)”. Με την επίσκεψή μου στον χώρο, διαπίστωσα για άλλη μια φορά την προσήλωση όλων όσων εργάζονται εδώ, στον κοινό στόχο, να αναδείξουν, τμήμα του μεγαλείου και της δόξας της παγκοσμίως αναγνωρίσιμης, ιστορικής μας κληρονομιάς. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, για την καλή μας συνεργασία, προκειμένου αφενός να προστατέψουμε τα ιστορικά μνημεία του τόπου μας, αφετέρου να τα αναδείξουμε σε ελκυστικούς και επισκέψιμους χώρους. Έπαινος βέβαια, ανήκει και σε αυτούς που οραματίστηκαν το έργο και δούλεψαν προκειμένου να φτάσουμε σήμερα σε φάση υλοποίησης. Και αναφέρομαι στον Σύνδεσμο Φίλων Ανασυγκρότησης του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης “Γιτιάδας”, στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, που χρηματοδότησε την μελέτη και φυσικά στον Αρχιτέκτωνα Μηχανικό Γουλιέλμο Ορεστίδη, για την εξαιρετική του μελέτη για την ανάδειξη του χώρου».

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη (πηγή: notos.press)