Γρήγορη μετάβαση

Πρωτοβουλία «Στηρίζουμε τον Άνθρωπο Της Υπαίθρου» στο πλαίσιο των Έργων «Η Βόρεια Εύβοια ξαναγεννιέται και παράγει»

Δελτίο Τύπου

Πρωτοβουλία ΣΠΕΛ «Στηρίζουμε τον Άνθρωπο Της Υπαίθρου» στο πλαίσιο των Έργων «Η Βόρεια Εύβοια ξαναγεννιέται και παράγει»

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια το καλοκαίρι 2021, ενεργοποίησαν τα ανακλαστικά κοινωνικής ευθύνης των μελών του ΣΠΕΛ. Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάσαμε ως ΣΠΕΛ μια νέα Πρωτοβουλία με σκοπό να συμβάλλουμε στα έργα αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών της Β. Εύβοιας.

Εμπνευστήκαμε από το ολιστικό και ανθρωποκεντρικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης, που εφαρμόζεται στην περιοχή Βόρειας Εύβοιας, με Επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, τον κ. Σταύρο Μπένο και τους ανθρώπους του Διαζώματος. Συγκεκριμένα με χαρά αποφασίσαμε να εντάξουμε τη στήριξή μας στις ευρύτερες δράσεις του μεγάλου έργου «Η Βόρεια Εύβοια ξαναγεννιέται και παράγει».

Η Αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας υλοποιείται με συγκεκριμένη μεθοδολογία που «υπηρετεί» την τριπλή αειφορία: περιβαλλοντική, κοινωνική, και τέλος οικονομική. Με στόχο να δοθούν οι πρώτες εικόνες από το μέλλον της περιοχής και το μεταρρυθμιστικό σχέδιο αναγέννησης της Βόρειας Εύβοιας δημιουργήθηκαν τα έργα «Φωτοδότες».

Ο ΣΠΕΛ συμμετέχει στην υλοποίηση 3 Έργων – Φωτοδότες:

  • FΑΜ Trip: Έργο που θα αναδειχτούν οι τοπικοί παραγωγοί της Β. Εύβοιας, ο κύκλος των εργασιών τους και τα προϊόντα που παράγουν. Στοχεύει το ευρύ κοινό να αναγνωρίσει την προσπάθειά των τοπικών παραγωγών, αλλά και να προωθήσει την περιοχή εκ νέου ως έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό
  • Έκθεση πορτρέτων Τοπικών παραγωγών Βόρειας Εύβοιας: Έργο που θα λειτουργήσει ως καθρέφτης των μικρών Ελλήνων παραγωγών
  • Εβδομάδα και Έκθεση προϊόντων Βόρειας Εύβοιας: Έργο προβολής, στήριξης, φιλοξενίας και διάθεσης των προϊόντων της Β. Εύβοιας από τους τοπικούς παραγωγούς, στο μετρό του Συντάγματος της Αθήνας

Η Πρωτοβουλία του ΣΠΕΛ «Στηρίζουμε τον Άνθρωπο Της Υπαίθρου» για την Παροχή Βοήθειας στις Πυρόπληκτες Περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, πραγματοποιείται χάρη στους Χορηγούς-Μέλη του ΣΠΕΛ.

Πλατινένιος Χορηγός: COMPO EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ

Χρυσοί Χορηγοί: EUROCHEM ΕΛΛΑΣ ΑΕ, ΦΥΤΟΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΒΕΕ

Υποστηρικτές: ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ, ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.Β.Ε., ANORGACHIM ΑΕ, ΖΙΚΟ Α.Ε., ΛΗΔΡΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Ε.Π.Ε., TEOFERT Α.Ε.

Σύμφωνα με τον κ. Ωραιόπουλο Κωνσταντίνο, Γενικό Διευθυντή Ελλάδας, Βαλκάνια και Μέσης Ανατολής της COMPO EXPERT ΕΛΛΑΣ ΑΕ, Πλατινένιο Χορηγό της Δράσης:

«Δεν υπάρχει πιο σημαντική δράση για μια εταιρεία του αγροδιατροφικού κλάδου, από εκείνη που στηρίζει τον άνθρωπο που ζει από τη γη. Είναι χρέος μας αλλά και τιμή μας να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους της υπαίθρου, που μπροστά στα γεγονότα του καλοκαιριού του 2021, στέκονται όρθιοι και αντιπαλεύουν τις δυσκολίες»

Ο ΣΠΕΛ αντιπροσωπεύοντας το κλάδο των Προϊόντων Λίπανσης της χώρας έχει ως κεντρικό μήνυμα «Λίπασμα είναι η Τροφή της Τροφής μας».

H θρέψη των καλλιεργειών επηρεάζει την Αξία της Παραγωγής και τη Διατροφή των Ανθρώπων.

Μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε το δελτίο τύπου, εδώ.