Γρήγορη μετάβαση

Ταξιδεύοντας με άμαξα πολυτελείας (Carpentum) στην αρχαία Εγνατία οδό, από την Τόπειρο του Νέστου ως τη Δύμη και την Πλωτινόπολη του Έβρου, θα ανακαλύψουμε τα μνημεία της Θράκης

Blod-10GS-Triantafyllos

Logo_Blod.gr

Ομιλητής:

Τριαντάφυλλος Διαμαντής– Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων
Ο Διαμαντής Τριαντάφυλλος έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στην περιοχή της Θράκης, διενεργώντας ανασκαφές σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Οι επιστημονικές του ανακαλύψεις στις ορεινές περιοχές της Ροδόπης από τον Νέστο ως τον Έβρο, προσέθεσαν περισσότερες από 120 νέες θέσεις στον αρχαιολογικό χάρτη της Θράκης.

Κορωνίδα του έργου του αποτελεί το πρόγραμμα ανασκαφικών ερευνών σε ταφικούς τύμβους κλασικής, ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου των περιοχών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Τριγώνου, στους οποίους αποκαλύφθηκαν τάφοι του 5ου – 4ου αι. π.Χ., αλλά κυρίως ταφές-καύσεις του 1ου – 3ου αι. μ.Χ. Η τελευταία ανασκαφή της υπηρεσιακής του σταδιοδρομίας ήταν στον τύμβο της Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης.

Έχει πραγματοποιήσει έρευνες στις ορεινές περιοχές της Ροδόπης, τα φρούρια της παρανέστιας περιοχής και τους μεγαλιθικούς τάφους της Ρούσσας.