Γρήγορη μετάβαση

Η συνάντηση των μνημείων με τον αγροδιατροφικό πολιτισμό

 

 

Η συνάντηση των μνημείων με τον αγροδιατροφικό πολιτισμό

Logo_Blod.gr

Οι ομιλητές :

Μπένος Θοδωρής. Ιδρυτής, gyri.gr. Ο Θοδωρής Μπένος είναι συνιδρυτής του gyri.gr που αποσκοπεί στην προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ και εξωτερικός συνεργάτης του Ιταλικού Ινστιτούτου Αγροτικών Ερευνών ΙΝΕΑ. Τέλος, είναι εθελοντής του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ.

Καρακούσης Δημήτρης. Παραγωγός, Οικογενειακή επιχείρηση «Από τη γη». Ο Δημήτρης Καρακούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία και είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του Πειραιά. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ έxει εργαστεί και στις τρεις βαθμίδες. Η μεγάλη του αγάπη για τη φύση τον οδήγησε στον όμορφο κόσμο της μέλισσας και στο να παράγει μέλι ανθέων (θυμάρι, ερείκη, αγριολούλουδα, οπωροφόρα δέντρα) και μελιτωμάτων (ελάτη, πεύκο), γύρη και βασιλικό πολτό. Από την αρχή της ενασχόλησης του ενεπλάκη με τη νομαδική μελισσοκομία αναζητώντας μελισσοβοσκές, με αποτέλεσμα να αποκτήσει εμπειρία στην χλωρίδα του κάθε τόπου και τους μελισσοχειρισμούς. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά με τα οποία περνά πολύ χρόνο.

Γκίκας Γιάννης. Παραγωγός, Οικογενειακή επιχείρηση «Κτήμα Ερείκη». Ο Γιάννης Γκίκας είναι παραγωγός στην οικογενειακή επιχείρηση “Κτήμα Ερείκη” που παράγει Βιολογικά Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά, καθώς και Μελισσοκομικά προϊόντα.