Γρήγορη μετάβαση

Παρουσίαση της «Μελέτης κήπου ενδημικών και θεραπευτικών φυτών στην περιοχή ΒΔ του ιερού του Ασκληπιού στην Επίδαυρο»

Παρουσίαση της «Μελέτης κήπου ενδημικών και θεραπευτικών φυτών στην περιοχή ΒΔ του ιερού του Ασκληπιού στην Επίδαυρο»

Logo_Blod.gr

Ομιλητές: Κουτσιανάς Νίκος, Τσουκαλάς Τάσος

Κουτσιανάς Νίκος
Διευθύνων Σύμβουλος APIVITA
Ο κ. Νίκος Κουτσιανάς γεννήθηκε το 1946 στα Γαβράκια Φθιώτιδος και σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και επί σειρά ετών παρακολούθησε σεμινάρια Marketing και Management στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 1979, μαζί με το σύζυγό του Νίκη, ίδρυσε την εταιρεία Apivita το όνομα της οποίας προέρχεται από τις λέξεις «apis» που σημαίνει μέλισσα και «vita» που σημαίνει ζωή.

Ο κ. Κουτσιανάς υπήρξε για 8 έτη και έως το Φεβρουάριο του 2005, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. και ένας εκ των ιδρυτών της Εθνοφαρμακολογίας.

Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ και είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ).

Τέλος, είναι Πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας «Ιπποκράτης 2,500 χρόνια» που έχει ως κύριο σκοπό την έρευνα, μελέτη, προβολή και διάδοση του Ιπποκράτειου έργου στην Ελλάδα και διεθνώς.
Τσουκαλάς Τάσος
Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού της APIVITA
Ο Ιωάννης-Αναγνώστης (Τάσος) Τσουκαλάς είναι Ειδικός Περιβαλλοντολόγος, MSc Environmental Biology.

Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Λάρισα, αποφοίτησε με Αριστεία από το 2ο Γενικό Λύκειο Λάρισας το 1986 και εν συνεχεία με Αριστεία από International Baccalaureate πρόγραμμα σε Λύκειο του Καναδά το 1987. Σπούδασε, έχοντας λάβει για πέντε συνεχόμενα έτη ακαδημαϊκές και αθλητικές υποτροφίες, βιολογία και είναι κάτοχος του MSc Environmental Biology.

Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις με επίκεντρο την ανάπτυξη και επικονίαση οικολογικής νοημοσύνης και περιβαλλοντικής συνείδησης, την οργάνωση και ανάδειξη επιχειρηματικών σχετικών δραστηριοτήτων. Από το 2004 εργάζεται στην ελληνική εταιρία φυσικών καλλυντικών “APIVITA” και πλέον διευθύνει το τμήμα Αειφορίας της, είναι διευθύνων σύμβουλος των θυγατρικών εταιριών της (APIGEA & APIVITA FARM) και διευθυντής της Ακαδημίας της (APIS Academia). Συμμετέχει εθελοντικά ως εισηγητής σε εκπαιδευτικούς φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα, για την ευαισθητοποίηση και αξιοποίηση της ελληνικής φύσης και των αγαθών της.

Έχει τέσσερις δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σε σχετικά θέματα για την φύση και τις αξίες της από την αρχαιότητα έως σήμερα.