Γρήγορη μετάβαση

Έναρξη του προγράμματος Crowdfunding για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης (“MY KASSOPI”), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “ACT FOR GREECE” της Εθνικής Τράπεζας

Έναρξη του προγράμματος Crowdfunding για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης (“MY KASSOPI”)

Logo_Blod.gr

Ομιλητές: Παφίλη Αντιγόνη, Σπανός Λουκάς

Παφίλη Αντιγόνη
Υπεύθυνη οργάνωσης crowdfunding – δημοσιογράφος
Η Αντιγόνη Παφίλη είναι δημοσιογράφος. Εργάζεται στη Vodafone ως internal communications and events administrator. Για 7 χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Σκάι, κάνοντας ελεύθερο και πολιτιστικό ρεπορτάζ σε εκπομπές και στις ειδήσεις. Εργάστηκε, επίσης, ως co-founder και chief editor σε περιοδικά (free press) πολιτισμού, το “Machine” καθώς και τον εναλλακτικό τουριστικό πολιτιστικό οδηγό, “it’s all Greek to me”, αλλά και στα αντίστοιχα sites (themachine.gr, itsallgreektome.gr)
Στο «Διάζωμα» είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του πρώτου crowd funding που θα λάβει χώρα, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τις μελέτες αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, που υπάγεται στην πολιτιστική διαδρομή της Ηπείρου.

Σπανός Λουκάς
Σύμβουλος Διοίκησης, Εθνική Τράπεζα
Ο Λουκάς Σπανός είναι Σύμβουλος Διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και βιωσιμότητας. Συντονιστής και μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Στρατηγικής του προγράμματος crowdfundingact4Greece. Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την ανάπτυξη Κώδικα Βιωσιμότητας και είναι μέλος της ομάδας εργασίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης για την εφαρμογή του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης. Έχει εργαστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ως επιστημονικός συνεργάτης στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής & Εμπορίου, ήταν Διευθυντής στο Γραφείο Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων (2010-2011) και στο Γραφείο Υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας (2009-2010), όπου ήταν συντονιστής με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. σε επιτροπές και ομάδες εργασίας για τη προώθηση του κυβερνητικού έργου των υπουργείων. Διδάσκει χρηματοοικονομικά σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΜΠ και έχει εκτεταμένη ερευνητική και διδακτική εμπειρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και χρηματοοικονομικής, ενώ εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά με κριτές και έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Έχει, επίσης, εργαστεί ως αναλυτής στην αγορά ακινήτων και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγορά. Είναι ερευνητικός εταίρος του Sasakawa Young Leaders Fellowship Found (Sylff) τουTokyo Foundation και μέλοςτου European Corporate Governance Institute (E.C.G.I.). Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο πεδίο της Εταιρικής Διακυβέρνησης.