Ινστιτούτο ARISTEiA των ΗΠΑ: Ολοκλήρωση του 3oυ Διεπιστημονικού Σχολείου για την Περιβαλλοντική Κρίση
Εγκρίθηκε η μελέτη πυροπροστασίας για την Αρχαία Μεσσήνη
Συνεχίζονται οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία-Προγραμματική σύμβαση για περαιτέρω ανασκαφική έρευνα και αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου
Συνάντηση εργασίας με την TÜV HELLAS (TÜV NORD) για τους δείκτες ESG
ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ: Ενημερωτική εκδήλωση από το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» στους Χορηγούς των Μελετών Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων
Στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύσσει το σωματείο Διάζωμα με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2015 στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» συζήτηση με θέμα: «Πολιτιστικές Διαδρομές».
Οι ομιλητές της συζήτησης ήταν οι κ.κ.:
Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι ομιλητές, αξιοποιώντας ο καθένας την ιδιότητά του και κατ’ επέκταση τις διαφορετικές εμπειρίες του, επιχείρησαν να ξεδιπλώσουν το νήμα των «Πολιτιστικών Διαδρομών», ενός σύνθετου και φιλόδοξου προγράμματος, το οποίο προωθείται το τελευταίο διάστημα από το «ΔΙΑΖΩΜΑ», σε απόλυτη πάντοτε συνέργεια με τους αρμόδιους φορείς. Ακολούθησε διάλογος με μεγάλο αριθμό πολιτών και φορέων.
Η πολιτιστική διαδρομή είναι ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν, το οποίο διαμορφώνεται με βάση ένα συγκεκριμένο συνεκτικό στοιχείο και έχει ως στόχο να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για τη βιώσιμη ανάπτυξη της εκάστοτε περιοχής (κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά). Αποτελεί μια ολιστική αντιμετώπιση του πολιτισμού, που εμπεριέχει παρεμβάσεις για τα ίδια τα αρχαιολογικά μνημεία, αναβάθμιση αλλά και δημιουργία μόνιμων έργων υποδομής και πρόσβασης. Παράλληλα, ενσωματώνει την παράδοση, τα τοπικά προϊόντα και ενεργοποιεί τους πολίτες. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση από όλους τους αρμόδιους φορείς και το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ενός πρώτου πιλοτικού προγράμματος Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου.