Γεωργία Μανωλοπούλου

Η Γεωργία Μανωλοπούλου είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτιστικής Διπλωματίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακό  δίπλωμα ειδίκευσης στο Πανεπιστήμιο Udine στην Ιταλία. Εν συνεχεία, απέκτησε ΜΑ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Μουσειακές Σπουδές»  Τμήματος  Ιστορίας –Αρχαιολογίας και Συντήρησης Έργων Τέχνης.

Είναι κάτοχος υποτροφίας του  IKY/ Grundtvig  στο Πανεπιστημιακό Μουσείο του Manchester και  κάτοχος υποτροφίας ΝΕΟΝ στο πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών στη Whitechapel Gallery του Λονδίνου. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της Πολιτιστικής Διαχείρισης και Διπλωματίας. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες ενώ είναι συγγραφέας άρθρων, κειμένων και μελετών στα ελληνικά και αγγλικά.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στo Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών ως επιμελήτρια προγραμμάτων κοινού. Συμμετείχε σε μελέτες πολιτιστικής στρατηγικής σε ευρωπαϊκά προγράμματα και ακαδημαϊκά ιδρύματα ως εξειδικευμένη επιστήμονας. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά και διαθέτει βασικές γνώσεις στα Ισπανικά και Ρωσικά.Mέλος του Συμβουλίου της Europeana και μέλος του ICOM . Το 2018  έλαβε τιμητική διάκριση ως «Πρόσωπο του Πολιτισμού» από την ιστορική εφημερίδα  «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»