Γρήγορη μετάβαση

Ξεκινούν έργα συντήρησης στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σύντομα πρόκειται να προχωρήσει η προκήρυξη για την πρόσληψη επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού για την έναρξη των εργασιών του έργου συντήρησης και ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης.

Για τη θετική αυτή προοπτική ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Αρκαδίας Κωνσταντίνος Σ.Ι. Κίσσας ενημέρωσε τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο, σε συνάντησή τους στο Δημαρχείο, όπου συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με πρωτεύον αυτό της έναρξης των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο.

Πρόκειται για τη φάση Α΄, το έργο αποκατάστασης των κερκίδων Β και Γ και βελτίωσης προσβασιμότητας, το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2014 – 2020”.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης είναι έμπρακτα σταθερός αρωγός της προσπάθειας για την προστασία και ανάδειξη αυτού του σημαντικού μνημείου, και προς αυτό το σκοπό υπάρχει πρόθεση να διατεθούν επιπλέον οικονομικοί πόροι για την υποστήριξη του έργου.

Και από τις δύο πλευρές συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία και συνεννόηση για όλες τις επιμέρους πτυχές του συγκεκριμένου έργου, αλλά και για το υπόλοιπο αρχαιολογικό κεφάλαιο της περιοχής.
Μετά τη συζήτηση έγινε αυτοψία στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης.