Γρήγορη μετάβαση

www.diazoma.gr : Και ένα ευρώ έχει αξία ! itea news

Σχετικά Θέατρα

 “IteaNews”
Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Νωπές είναι ακόμη οι εικόνες που αποκομίσαμε από την χθεσινή, βαθιά συγκινητική αλλά και συνάμα πέρα για πέρα παραδειγματική εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ (www.diazoma.gr) και με τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το Δήμου Δελφών και της Ι΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων στην εντυπωσιακή αίθουσα Σηφνίων στο Μουσείο των Δελφών!

Κεντρικά πρόσωπα, οι αδελφές Ανδριοπούλου, Πολυτίμη και Θεοδώρα, δύο σπάνιες Ελληνίδες που έβγαλαν από τον προσωπικό τους κουμπαρά το ποσό των 96.740.25 ευρώ και προσέφεραν τα χρήματά αυτά στον «κουμπαρά» για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου των Δελφών!

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της – κι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία – μέχρι και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού κα Λίνα Μενδώνη ενώ τη σεμνή τελετή άνοιξε η δραστήρια Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δελφών κα Αθανασία Ψάλτη. Το «παράδειγμα» των αδελφών Ανδριοπούλου, όμως, ακολούθησαν και οι μαθητές της Γ` τάξης του Βαρβακείου Πειραματικού Γυμνασίου, οι οποί παρέδωσαν πρόσφατα επίσης στον πρόεδρο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρο Μπένο το ποσό των 385 ευρώ για τον «κουμπαρά» των Δελφών και ήταν κι` αυτοί μαζί μας χθες για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικά δρώμενα.

Αξιοσημείωτες είναι ακόμη δύο ακόμη δωρεές: Του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου ύψους 1.000 ευρώ που συνδυάστηκε με το επίσημο άνοιγμα του «κουμπαρά» του αρχαίου θεάτρου Δελφών και η παραγωγή ντοκιμαντέρ με την εθελοντική προσφορά της σκηνοθέτου κας Αποστολίας Παπαϊωάννου. Θα ήταν παράλειψή μας να μην σχολιάσουμε τις παρουσίες των επίσημων ομιλητών, δηλαδή της κας Παναγιώτας Γαζή, Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με θέμα «Η χαρά και η ευθύνη για την ανάδειξη ενός μεγάλου μνημείου», του Δημάρχου Δελφών κ. Νικόλαου Φουσέκη με θέμα «Πραγματοποιείται ένα όνειρο που χρόνια περιμέναμε», ενός έμπειρου αυτοδιοικητικού που έχει συμβάλλει με τη μακρά του θητεία στην προώθηση πολλών βασικών θεμάτων στο Νομό Φωκίδας, καθώς και της κας Αθανασίας Ψάλτης, Προϊσταμένης της Ι’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων με θέμα «Η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου των Δελφών.

Από το εθνικό όραμα την ατομική πρωτοβουλία».Για το τέλος, αφήσαμε τον κ. Σταύρος Μπένος, Πρόεδρο του «Διαζώματος», ένα χαρισματικό άνθρωπο πάνω απ` όλα, ο οποίος μας μίλησε για «μια σπουδαία χειρονομία για ένα σπουδαίο μνημείο»! Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μάλιστα, η αρχιτέκτων κα Λιάνα Χλέπα που είναι και η ανάδοχος του έργου παρουσιάσε τις φάσεις και τις ιδιαιτερότητες της μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Δελφών.